Ce nu stiai despre ciupercile champignon din supermarketuri


Ciupercile Champignon sunt unele dintre cele mai cunoscute ciuperci comestibile de la noi din tara, fiind specia care se pretează cel mai bine la cultivarea în seră. Datorită formei lor sunt uşor de recunoscut: au piciorul foarte scurt, pălăria bombată şi culoarea albă.

Prin consumul lor, acestea aduc numeroase beneficii sanatatii. Sunt bogate in riboflavina, niacina, acid pantotenic, seleniu, cupru si potasiu si o sursa buna de tiamina, zinc si mangan si substante fitochimice bioactive, toate extrem de importante pentru sanatatea umana.

Putini insa stiu cum sa le prepare corect pentru ca aceste alimente sa nu-si piarda proprietatile benefice.
Cum se curăţă şi se prepară ciupercile Champignon?

Ciupercile tinere au lamelele roz şi sunt acoperite de o pieliţă subţire, care se rupe atunci când ciupercile cresc şi rămâne apoi ca un inel în jurul piciorului. La ciupercile tinere se curăţă numai baza piciorului, iar pălăria nu se curăţă nici de membrana care o acoperă, nici de lamele.

Ciupercile mature se curăţă în plus de lamele.

Ciupercile curăţate se spală în apă rece, până când apa rămâne curată, fără niciun fir de pământ.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Poza INCREDIBILĂ cu Bianca de la Puterea Dragostei care a creat isterie pe internet! Şi Livian a rămas şocat! "Zici că eşti Loredana Chivu" EXCLUSIV!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri