Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume. O călătorie culinară prin aromele îmbietoare ale preparatului tradițional!

Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume

Carnea de vită înăbușită la cuptor cu legume se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume 

Rețeta delicioasă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume este de o ora 

Timp de preparare - 3 ore 

Timp total - 4 ore 

Rețeta de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume este pentru 4 persoane 

Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume [Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume 

  •  1 kg de carne de vită 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 2 cepe, tocate mărunt 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • 4 căței de usturoi, pisați 
  • 400 ml de supă de vită 
  • vin roșu 
  • Pătrunjel 
  • Cimbru 
  • Rozmarin 
  • o foaie de dafin 
  • 700 g de cartofi, tăiați rondele  
  • 6 morcovi, tăiați rondele 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume [Sursa foto: freepik]

Citește și: Shakshuka. Descoperă pas cu pas rețeta tradițională pentru un deliciu mediteranean autentic!

Citește și: Carmen de la Sălciua își strigă durerea la șase luni de la decesul tatălui său! Mesajul emoționant postat de artistă: „Te vom purta mereu în rugăciunile noastre”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Mod de preparare - Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de carne de vită înăbușită la cuptor cu legume, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 140 °C. 
  2. În continuare, ne vom ocupa de carne. Așadar, carne de vită trebuie condimentată cu sare și piper negru măcinat, după gust firul și așezat într-un bol de dimensiuni mai mari. 
  3. Separat, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga uleiul de măsline pentru a încinge, iar ulterior, după ce am tăiat în cubulețe carnea de vită, le vom așeza pe acestea în oală, pentru a le rumenii timp de aproximativ 5 minute, pe ambele părți. 
  4. În continuare, tot ce trebuie să facem este să le scoatem din oală și să le așezăm într-un bol de dimensiuni mai mari. În aceeași oală, vom căli și ceapa și usturoiul, aproximativ 5 minute iar după acest interval de timp vom adăuga înapoi și carne de vită tot în oala aceasta, peste care vom turna și supa de vită, dar și vinul roșu, în cazul în care ați optat pentru utilizarea sa. Condimentam preparatul cu cimbru și rozmarin, după gust, dar și alături de o foaie de dafin, dacă doriți. 
  5. Tot conținutul se va lăsa la fiert, oala fiind acoperita în tot acest timp cu un capac. După ce a fiert, conținutul se va pune la cuptor, într-o tavă specială de copt ori, timp de aproximativ 2 ore. După acest interval de timp, între timp vom tăiați rondele și morcovii și cartofii curățați si ii vom adăuga în tavă și îi vom lăsa preparatul pentru încă o oră la cuptor. 
  6. După acest interval de timp rețeta noastră este gata și se poate servi deasupra cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de mușchiuleț de porc cu piure a lui Horia Moculescu! Ingredientul secret pe care artistul în folosește, pentru a obține un mușchiuleț de porc fraged și delicios



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Înghețată de vanilie. Se poate savura cu câțiva fulgi de ciocolată deasupra!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru