Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume. O călătorie culinară prin aromele îmbietoare ale preparatului tradițional!

retete de mancare gatita

Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume

Carnea de vită înăbușită la cuptor cu legume se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea

prepara o rețetă perfectă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume 

Rețeta delicioasă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume este de o ora 

Timp de preparare - 3 ore 

Timp total - 4 ore 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Rețeta de Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume este pentru 4 persoane 

retete pentru cina
Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume 

  •  1 kg de carne de vită 
  • 3 linguri de ulei de măsline 
  • 2 cepe, tocate mărunt 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • 4 căței de usturoi, pisați 
  • 400 ml de supă de vită 
  • vin roșu 
  • Pătrunjel 
  • Cimbru 
  • Rozmarin 
  • o foaie de dafin 
  • 700 g de cartofi, tăiați rondele  
  • 6 morcovi, tăiați rondele 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de gustare
Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume[Sursa foto: freepik]

Citește și: Shakshuka. Descoperă pas cu pas rețeta tradițională pentru un deliciu mediteranean autentic!

Citește și: Criss și Robi ajung la cuțite! „Am glumit de 2 ori cu tine și te-ai aprins”. Aflați de la ce pornesc discuțiile în episodul de vineri, 1 noiembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ultimele cuvinte ale celor doi români luați de ape în Valencia! Cutremurător ce i-au spus fiicei lor la telefon- stirilekanald.ro

Mod de preparare - Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume 

  1. în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de carne de vită înăbușită la cuptor cu legume, este să începeți prin a preîncălzi cuptorul la o temperatură de 140 °C. 
  2. În continuare, ne vom ocupa de carne. Așadar, carne de vită trebuie condimentată cu sare și piper negru măcinat, după gust firul și așezat într-un bol de dimensiuni mai mari. 
  3. Separat, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga uleiul de măsline pentru a încinge, iar ulterior, după ce am tăiat în cubulețe carnea de vită, le vom așeza pe acestea în oală, pentru a le rumenii timp de aproximativ 5 minute, pe ambele părți. 
  4. În continuare, tot ce trebuie să facem este să le scoatem din oală și să le așezăm într-un bol de dimensiuni mai mari.
    În aceeași oală, vom căli și ceapa și usturoiul, aproximativ 5 minute iar după acest interval de timp vom adăuga înapoi și carne de vită tot în oala aceasta, peste care vom turna și supa de vită, dar și vinul roșu, în cazul în care ați optat pentru utilizarea sa. Condimentam preparatul cu cimbru și rozmarin, după gust, dar și alături de o foaie de dafin, dacă doriți. 
  5. Tot conținutul se va lăsa la fiert, oala fiind acoperita în tot acest timp cu un capac. După ce a fiert, conținutul se va pune la cuptor, într-o tavă specială de copt ori, timp de aproximativ 2 ore. După acest interval de timp, între timp vom tăiați rondele și morcovii și cartofii curățați si ii vom adăuga în tavă și îi vom lăsa preparatul pentru încă o oră la cuptor. 
  6. După acest interval de timp rețeta noastră este gata și se poate servi deasupra cu pătrunjel proaspăt. Poftă bună! 

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

muschi de vita la cuptor
Carne de vită înăbușită la cuptor cu legume[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de mușchiuleț de porc cu piure a lui Horia Moculescu! Ingredientul secret pe care artistul în folosește, pentru a obține un mușchiuleț de porc fraged și delicios



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Înghețată de vanilie. Se poate savura cu câțiva fulgi de ciocolată deasupra!

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini din penthouse-ul în care urmează să se mute Culiță Sterp cu Daniela Iliescu

VIDEO Lidia Buble, la un pas de tragedie: "A ținut Dumnezeu cu tine"

Un nou sezon "Pe banii părinților", la Kanal D2, din 4 noiembrie!

Criss și Robi ajung la cuțite! „Am glumit de 2 ori cu tine și te-ai aprins”. Aflați de la ce pornesc discuțiile în episodul de vineri, 1 noiembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Inundațiile din Valencia: Putea fi prevenită catastrofa din Spania? Alertele către populație ar fi sosit prea târziu


Cookies