Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru pulpele de rață pe varză călită? "Foarte important, în prima etapă a rețetei, este să marinăm pulpa de rață!"

Care este secretul lui Chef Ștefan Popescu, pentru pulpele de rață pe varză călită? "Foarte important, în prima etapă a rețetei, este să marinăm pulpa de rață!"

Chef Ștefan Popescu a împărtășit cu urmăritorii săi de pe TikTok, câteva trucuri pentru a putea pregăti pulpe de rață pe varză călită.

Chef Ștefan Popescu obișnuiește să dezvăluie mici secrete de bucătărie cu urmăritorii săi de pe TikTok, oferindu-le astfel nenumărate rețete noi de încercat. Astfel, de această dată, a împărtășit în mediul online câteva trucuri și sfaturi pentru ca toată lumea să poată pregăti o rețetă deosebită de pulpe de rață, bine marinate, pe pat de varză călită, la care a adăugat și un strop de vin, rețetă pe care a postat-o pe contul său de TikTok.

Pulpe de rață pe varză călită, rețetă pregătită de Chef Ștefan Popescu

Citește și: Măsline pane, umplute cu brânză de capră, rețeta pregătită de chef Ștefan Popescu. „Se dau măslinele prin făină, se dau prin ou.”

Citește și: Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru zmeura învelită în două straturi de ciocolată. “Ciocolata trebuie să fie de foarte bună calitate.”

"Pulpe de rață pe varză călită – o rețetă de nerefuzat! Pentru zilele când vrei ceva tradițional și gustos, încearcă această combinație savuroasă!", a menționat Chef Ștefan Popescu, în descrierea rețetei postate pe contul său de TikTok.   

Citește și: Rezumat episodul 52 „Fata de la fereastră”, difuzat în 17 decembrie la Kanal D: Un nou conflict apare între Cana și Alp după ce acesta află că soția lui a păstrat copilul lui Sedat, iar Nalan se hotărăște să divorțeze- kanald.ro

Citește și: Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • 2 pulpe de rață
  • 1 lingură sare grunjoasă
  • 1 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță boia dulce (sau afumată)
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 2 linguri untură de rață sau ulei
  • 150 ml vin alb sec

Ingrediente pentru varză

  • 1 varză albă mare (~1 kg), tocată fideluță
  • 1 ceapă galbenă mare, tocată fin
  • 2 linguri de untură sau ulei
  • 2 linguri pastă de roșii sau 200 ml roșii pasate
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță cimbru
  • 1–2 foi de dafin
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

  1. „Avem nevoie de usturoi (n.r. tocat mărunt). Foarte important, în prima etapă a rețetei, este să marinăm pulpa de rață. Punem peste ea usturoiul pe care tocmai l-am tocat, boia, cimbru, sare. Se ia pulpa de rață și se începe să se maseze cu condimentele. Pulpele de rață se lasă cel puțin o oră la marinat, ca să intre bine condimentele în carne sau peste noapte.
  2. Tai ceapa (n.r. mărunt) și varza (n.r. fâșii subțiri). Primul pas în rețeta noastră de varză este să călim foarte bine pulpa de rață și o să o călim în untură de rață. Nu vă speriați că e multă untură aici, de ce? Pentru că oricum aici terminăm și varza.
  3. Punem pulpele de rață cu pielea în jos. Lăsați foarte bine să se rumenească, nu vă grăbiți.(...) Scoatem pulpele de rață.
  4. Am pus ceapa și usturoiul (n.r. în aceeași oală). Acum pun varza, cimbru, boia dulce, pasta de tomate. Se lasă în jur de 10 minute.
  5. Luăm de pe foc și așezăm varza într-o tavă de cuptor termorezistentă. Acum punem pulpele de rață peste varza călită. Vinul nu se pune deasupra pulpei de rață, se pune pe lângă. Punem la cuptor o oră la 180 de grade.”, a explicat Chef Ștefan Popescu, pas cu pas, în filmulețul postat pe contul său de TikTok.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Secretul lui chef Ștefan Popescu pentru zmeura învelită în două straturi de ciocolată. “Ciocolata trebuie să fie de foarte bună calitate.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere