Buritto mexican, rețeta simplă și delicioasă! Gata în 20 de minute


Buritto este un fel de mâncare mexican, extrem de gustos și sățios, care se prepară în timp record.


In articol:

Burrito este un fel de mâncare provenit din bucătăria mexicană. Poate fi asemănat cu shaorma, dar gustul este diferit. Buritto este mult mai bun și mai sănătos, în egală măsură. Poate fi preparat cu o mare varietate de ingrediente, însă la bază regăsim un singur tip de carne (pui, porc sau vită), boabe de fasole și orez.

Toate acestea vor fi gătite  alături de celelate ingrediente și la final veți obține o masă foarte consistentă. Burrito este extrem de gustos, merită să îl incercați!

Diferența dintre buritto și shaorma constă în faptul că, în cazul shaormei, legumele sunt crude, iar la burrito se folosesc legume semi-preparate în prealabil.

Ceea ce mulți nu știu este faptul că numele produsului este, în realitate, chiar porecla celui care l-a creat.

Este vorba despre un bucătar extrem de talentat, dar greu de cap în același timp, care a fost poreclit Burrito-măgăruș.

La fel ca celebra shaorma, burrito a cunoscut diverse forme, în timp. În continuare, vă prezentăm varianta originală a rețetei, așa cum o pregătesc mexicanii.

TIMP DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 10 min
  • Gata in: 20 min

INGREDIENTE

  • smântână și sos salsa iute
  • 450 g carne de vită friptă
  • 1 ardei mare
  • 1 ceapă medie
  • 1 salată verde
  • 1 conservă de fasole
  • 250 g brânză/cașcaval ras
  • 6 lipii de tortilla

MOD DE PREPARARE

  • Primul pas este să tăiați carnea de vită fâșii și să o așezați într-o tigaie. Condimentele se pot adăuga după gustul fiecărei persoane,
    la alegere. Carnea va fi pusă la fript, pentru aproximativ 5 minute, la foc mediu. Cât timp carnea este pe foc, tăiați ceapa în felii julien, apoi salata și ardeiul, în aceeași formă. Adăugați apoi ceapă tăiată, dar și ardeiul peste fâșiile de carne, în tigaie, amestecați energic și lăsați la călit aproximativ 8 minute.

Citeste si: Cum să faci piure de cartofi la microunde, simplu și rapid!

  • Lipia de tortilla trebuie încălzită într-o tigaie separată. Ungeți cu salsa, adăugați apoi fasole și amestecul de carne din cealaltă tigaie. Următorul pas este presărarea de brânză, cașcaval sau mozzarella pe deasupra. Smântâna trebuie turnată și ulterior puteți presăra salata.

reteta buritto mexican

Cum trebuie să împăturiți?

O dată veți împături pe latura din dreapta, apoi pe cea din partea  dumneavoastră (trebuie ca fundul să aibă formă de portofel, ca umplutura să nu curgă).

Așezați Buritto-ul pe farfurie și savurați-l!

Puteți folosi extra salsa sau smântână.

Citeste si: Ciuperci umplute cu bacon și cremă de brânză!

 


Abonează-te pe

Citește și:

4 tipuri de dressing pentru salata ta de legume

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!

Ce se întâmplă cu Jador la Survivor România: „Faimoșilor, în echipa voastră...”

Andreea Pirui, o nouă relație după ce s-a despărțit de Marius: „Vorbesc cu cineva”

Simona Trașcă s-a împăcat cu iubitul său: „Este un băiat care mă face să zâmbesc”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 19 aprilie 2021! Află ce zodie primește o propunere de proiect sau afacere!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri