Budinca de orez dupa reteta lui Jamie Oliver! Nu ai mancat nimic mai bun

Budinca de orez dupa reteta lui Jamie Oliver! Nu ai mancat nimic mai bun
Budinca de orez dupa reteta lui Jamie Oliver! Nu ai mancat nimic mai bun

Jamie Oliver reuseste sa reinterpreteze orezul cu lapte si sa ii dea un aer spaniol.

 

Ingrediente
1 litru de lapte
Coaja intreaga a unei portocale, plus sucul de la jumatate de portocala
1 bat de scortisoara
140g orez arborio
5 smochine proaspete, taiate in sferturi
110g stafide
200ml vin rosu, precum rioja
1 steluta de anason
Mod de preparare
Incepe reteta cu o zi in avans. Pune laptele, coaja de portocala si batul de scortisoara intr-un vas mare, pe foc mediu si adu in punctul de fierbere. Adauga atunci orezul si 55g de zahar. Redu focul la minimum. Gateste, amestecand frecvent, timp de o ora sau pana cand orezul e gatit.
Ia vasul de pe foc, indeparteaza coaja de portocala si scortisoara, pune intr-un alt vas si lasa la racit. Acopera apoi cu folie de plastic si lasa la racit peste noapte.
A doua zi, combina smochinele, stafiderele, vinul, anasonul, sucul de portocale si restul de zahar intr-un vas, la foc mediu. Adu in punctul de fierbete, apoi redu caldura la un nivel mic si gateste 12 minute, pana cand se ingroasa compozitia, stafidele s-au umplut cu lichid iar smochinele s-au inmuiat.
Pune fructele si siropul intr-un vas si lasa la racit.
Scoate orezul din frigider, adauga fructele si stropeste cu sirop.
sursa
Sursa
Credit foto: Anders Schonnemann

Ingrediente

1 litru de lapte
Coaja intreaga a unei portocale, plus sucul de la jumatate de portocala
1 bat de scortisoara
140g orez arborio
5 smochine proaspete, taiate in sferturi
110g stafide
200ml vin rosu, precum rioja


1 steluta de anason

Mod de preparare


Incepe reteta cu o zi in avans. Pune laptele, coaja de portocala si batul de scortisoara intr-un vas mare, pe foc mediu si adu in punctul de fierbere. Adauga atunci orezul si 55g de zahar. Redu focul la minimum. Gateste, amestecand frecvent, timp de o ora sau pana cand orezul e gatit. Ia vasul de pe foc, indeparteaza coaja de portocala si scortisoara, pune intr-un alt vas si lasa la racit.
Acopera apoi cu folie de plastic si lasa la racit peste noapte.

A doua zi, combina smochinele, stafiderele, vinul, anasonul, sucul de portocale si restul de zahar intr-un vas, la foc mediu. Adu in punctul de fierbete, apoi redu caldura la un nivel mic si gateste 12 minute, pana cand se ingroasa compozitia, stafidele s-au umplut cu lichid iar smochinele s-au inmuiat. Pune fructele si siropul intr-un vas si lasa la racit.


Scoate orezul din frigider, adauga fructele si stropeste cu sirop.

Sursa
Credit foto: Anders Schonnemann

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Dana Roba, despre împăcarea cu iubitul care o înșelase. De ce a luat decizia de a-i mai oferi o șansă: “Nu puteam să-l scot din minte nicicum.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Hande Erçel iubește din nou: „Este o situație foarte nouă!” Iată cine este chipeșul bărbat care i-a furat inima celebrei actrițe

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies