Budinca de orez dupa reteta lui Jamie Oliver! Nu ai mancat nimic mai bun

Budinca de orez dupa reteta lui Jamie Oliver! Nu ai mancat nimic mai bun
Budinca de orez dupa reteta lui Jamie Oliver! Nu ai mancat nimic mai bun

Jamie Oliver reuseste sa reinterpreteze orezul cu lapte si sa ii dea un aer spaniol.

 

Ingrediente
1 litru de lapte
Coaja intreaga a unei portocale, plus sucul de la jumatate de portocala
1 bat de scortisoara
140g orez arborio
5 smochine proaspete, taiate in sferturi
110g stafide
200ml vin rosu, precum rioja
1 steluta de anason
Mod de preparare
Incepe reteta cu o zi in avans.
Pune laptele, coaja de portocala si batul de scortisoara intr-un vas mare, pe foc mediu si adu in punctul de fierbere. Adauga atunci orezul si 55g de zahar. Redu focul la minimum. Gateste, amestecand frecvent, timp de o ora sau pana cand orezul e gatit. Ia vasul de pe foc, indeparteaza coaja de portocala si scortisoara, pune intr-un alt vas si lasa la racit. Acopera apoi cu folie de plastic si lasa la racit peste noapte.
A doua zi, combina smochinele, stafiderele, vinul, anasonul, sucul de portocale si restul de zahar intr-un vas, la foc mediu. Adu in punctul de fierbete, apoi redu caldura la un nivel mic si gateste 12 minute, pana cand se ingroasa compozitia, stafidele s-au umplut cu lichid iar smochinele s-au inmuiat. Pune fructele si siropul intr-un vas si lasa la racit.
Scoate orezul din frigider, adauga fructele si stropeste cu sirop.
sursa
Sursa
Credit foto: Anders Schonnemann

Ingrediente

1 litru de lapte
Coaja intreaga a unei portocale, plus sucul de la jumatate de portocala
1 bat de scortisoara
140g orez arborio
5 smochine proaspete, taiate in sferturi
110g stafide
200ml vin rosu, precum rioja
1 steluta de anason

Mod de preparare


Incepe reteta cu o zi in avans.

Pune laptele, coaja de portocala si batul de scortisoara intr-un vas mare, pe foc mediu si adu in punctul de fierbere. Adauga atunci orezul si 55g de zahar. Redu focul la minimum. Gateste, amestecand frecvent, timp de o ora sau pana cand orezul e gatit. Ia vasul de pe foc, indeparteaza coaja de portocala si scortisoara, pune intr-un alt vas si lasa la racit. Acopera apoi cu folie de plastic si lasa la racit peste noapte.


A doua zi, combina smochinele, stafiderele, vinul, anasonul, sucul de portocale si restul de zahar intr-un vas, la foc mediu. Adu in punctul de fierbete, apoi redu caldura la un nivel mic si gateste 12 minute, pana cand se ingroasa compozitia, stafidele s-au umplut cu lichid iar smochinele s-au inmuiat. Pune fructele si siropul intr-un vas si lasa la racit.

Scoate orezul din frigider, adauga fructele si stropeste cu sirop.


Sursa
Credit foto: Anders Schonnemann

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

150.000 de pensionare se pot bucura de un venit cu 10% mai mare. Despre cine este vorba

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Celebru CHEF găsit mort în casă! Breaking news

"Era sufletul petrecerii, nu cred că cineva i-a reproșat vreodată ceva". Un cunoscut artist din România a murit. A avut o carieră demnă de apreciat. Plecarea sa la cele veșnice lasă o durere adâncă, greu de pus în cuvinte

Eforturile vor fi recunoscute pentru 3 semne zodiacale, în luna iunie 2025

Șoc în „Casa iubirii”! Criss își scoate ecusonul și PĂRĂSEȘTE emisiunea! „E o decizie pe care am luat-o”. Nu ratați o nouă ediție incendiară de miercuri, 18 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Iulia a murit lovită de tren, în timp ce asculta muzică în căști. Fata nici nu împlinise 18 ani


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies