Budinca de orez dupa reteta lui Jamie Oliver! Nu ai mancat nimic mai bun


Budinca de orez dupa reteta lui Jamie Oliver! Nu ai mancat nimic mai bun

Jamie Oliver reuseste sa reinterpreteze orezul cu lapte si sa ii dea un aer spaniol.

 

Ingrediente
1 litru de lapte
Coaja intreaga a unei portocale, plus sucul de la jumatate de portocala
1 bat de scortisoara
140g orez arborio
5 smochine proaspete, taiate in sferturi
110g stafide
200ml vin rosu, precum rioja
1 steluta de anason
Mod de preparare
Incepe reteta cu o zi in avans.
Pune laptele, coaja de portocala si batul de scortisoara intr-un vas mare, pe foc mediu si adu in punctul de fierbere. Adauga atunci orezul si 55g de zahar. Redu focul la minimum. Gateste, amestecand frecvent, timp de o ora sau pana cand orezul e gatit. Ia vasul de pe foc, indeparteaza coaja de portocala si scortisoara, pune intr-un alt vas si lasa la racit. Acopera apoi cu folie de plastic si lasa la racit peste noapte.
A doua zi, combina smochinele, stafiderele, vinul, anasonul, sucul de portocale si restul de zahar intr-un vas, la foc mediu.
Adu in punctul de fierbete, apoi redu caldura la un nivel mic si gateste 12 minute, pana cand se ingroasa compozitia, stafidele s-au umplut cu lichid iar smochinele s-au inmuiat. Pune fructele si siropul intr-un vas si lasa la racit.
Scoate orezul din frigider, adauga fructele si stropeste cu sirop.
sursa
Sursa
Credit foto: Anders Schonnemann

Ingrediente

1 litru de lapte
Coaja intreaga a unei portocale, plus sucul de la jumatate de portocala
1 bat de scortisoara
140g orez arborio
5 smochine proaspete, taiate in sferturi
110g stafide
200ml vin rosu, precum rioja
1 steluta de anason

Mod de preparare


Incepe reteta cu o zi in avans. Pune laptele, coaja de portocala si batul de scortisoara intr-un vas mare, pe foc mediu si adu in punctul de fierbere. Adauga atunci orezul si 55g de zahar. Redu focul la minimum. Gateste, amestecand frecvent, timp de o ora sau pana cand orezul e gatit. Ia vasul de pe foc, indeparteaza coaja de portocala si scortisoara, pune intr-un alt vas si lasa la racit. Acopera apoi cu folie de plastic si lasa la racit peste noapte.

A doua zi, combina smochinele, stafiderele, vinul, anasonul, sucul de portocale si restul de zahar intr-un vas, la foc mediu. Adu in punctul de fierbete, apoi redu caldura la un nivel mic si gateste 12 minute, pana cand se ingroasa compozitia, stafidele s-au umplut cu lichid iar smochinele s-au inmuiat. Pune fructele si siropul intr-un vas si lasa la racit.

Scoate orezul din frigider, adauga fructele si stropeste cu sirop.

Sursa
Credit foto: Anders Schonnemann

 


Abonează-te pe

Citește și:

3 tipuri de chec. Cu cacao, fructe, cu cremă sau glazură

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

Scandal răsunător între Jador și Sorin! “Luați-l pe Albert la voi în echipă!"

Mariana a părăsit platoul emisiunii Puterea Dragostei, după o răfuială cu Alex! “Nu ai zis tu că vrei un bărbat care să te ia mai tare?!”

Bătaie între Cazi și Cristian Marinescu de la Puterea Dragostei! "Tu ai spus că părinții tăi te-au lăsat la mănăstire!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mariana a plâns în hohote! Cristian Comanici vrea să părăsească emisiunea Puterea Dragostei!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri