Budincă de brânză. Deliciul cremos, o îmbinare perfectă între dulce și acidulat!

retete de gustare

Budincă de brânză

Budinca de brânză se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de budincă de brânză.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă budincă de brânză, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Budincă de brânză

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 3 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Fursecuri cu cremă de caramel. Bucurați-vă de momentele speciale!

retete pentru desert
Budincă de brânză[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente vegane cu un conținut ridicat de proteine: Cum să vă asigurați aportul proteic într-un mod sustenabil și delicios

Timp de preparare- o ora 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

budinca
Budincă de brânză[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru budincă de brânză:
- 500 g de brânză de vaci sau cremoasă
- 3 ouă mari
- 1/2 de cană de zahăr granulat
- 1 linguriță extract de vanilie
- Coajă rasă de la o lămâie
- 2 linguri de făină
- O linguriță de praf de copt
- Un praf de sare

Budincă de brânză[Sursa foto: freepik]

Ingrediente pentru servire:
- Iaurt grecesc sau iaurt natural
- Zmeură proaspătă sau orice alt fruct de pădure preferat

Trebuie să știți că această cantitate de ingrediente este suficientă pentru aproximativ 4 persoane, înainte de a începe să o preparăm. Trebuie să dublați cantitatea de ingrediente sau chiar să le triplați dacă doriți o cantitate mai mare.

Este timpul să trecem la lucru!

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

budinca de branza
Budincă de brânză[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Pasul 1. Pregătirea budincii de brânză: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți cu unt sau tapetați cu hârtie de copt o formă de copt de dimensiuni potrivite pentru budincă. Într-un bol mare, amestecați brânza de vaci sau cremoasă cu ouăle, zahărul granulat, extractul de vanilie și coaja rasă de lămâie până când obțineți o compoziție omogenă. Adăugați făina, praful de copt și sarea, amestecând până când toate ingredientele sunt bine încorporate și nu mai există cocoloașe.

    Turnați compoziția în forma pregătită și nivelați suprafața cu o spatulă.

  2. Pasul 2. Coacerea budincii: După ce ați pregătit compoziția și ați turnat-o în forma de copt pregătită, este timpul să o puneți în cuptorul preîncălzit. Setați cuptorul la 180°C și așteptați să se încălzească complet înainte de a introduce forma cu budinca. Odată ce cuptorul este pregătit, puneți forma în interior și setați un cronometru pentru aproximativ 35-40 de minute. Este important să monitorizați budinca în timpul coacerii pentru a vă asigura că nu se arde. Marginea budincii trebuie să fie aurie și crocantă, iar centrul să fie ferm la atingere. Când timpul de coacere este aproape terminat, folosiți o scobitoare sau o furculiță pentru a verifica dacă budinca este gata. Înfigeți scobitoarea în centrul budincii și, dacă iese curată, fără urme de aluat crud, acesta este un semn că budinca este coaptă. După coacere, lăsați budinca să se răcească în forma de copt pentru aproximativ 15-20 de minute. Acest timp de odihnă este important pentru ca budinca să se stabilizeze și să-și fixeze textura.

  3. Pasul 3. Servirea: Odată ce budinca s-a răcit complet, tăiați-o în bucăți potrivite și serviți fiecare porție cu o lingură generoasă de iaurt grecesc sau iaurt natural pe deasupra. Adăugați zmeură proaspătă sau orice alt fruct de pădure preferat pe deasupra iaurtului. Opțional, turnați puțină miere sau sirop de arțar peste budincă pentru un plus de dulceață și savoare. Savurați budinca alături de cei dragi și bucurați-vă de gustul său delicios și de combinația perfectă între dulce, cremos și acidulat. Această rețetă va oferi aproximativ 8-10 porții delicioase de budincă de brânză, fiecare fiind un adevărat deliciu pentru papilele gustative și o plăcere pentru simțurile dumneavoastră. Bucurați-vă de acest desert minunat și de momentele de bucurie pe care le aduce în fiecare mușcătură!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Budincă de brânză[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețeta de foi cu miere, desertul pregătit de Roxana Blenche. “Este foarte bună. Ce bine arată!”

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Sfatul zilei din 31 iulie 2024. O zodie se îndrăgostește de o persoană neașteptată!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies