Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Adăugați 6 ouă întregi într-un bol și amestecați. Adăugăm 200 g zahărul, o esență de vanilie și un praf de sare și amestecăm la viteză mare (câteva minute) până se obține o spumă omogenă, ușoară.
Apoi adăugați 100 g de ulei și amestecați ușor. La final, turnam 200 g făină cernută în amestec și amestecăm cu grijă folosind o spatulă, nu un mixer, în mișcări mari de sus în jos.
Acum adăugați și coajă de lămâie.
Spălați, scurgeți și uscați 300 g afine. Dacă folosiți fructe congelate, va trebui să le dezghețați și să le scurgeți bine într-o strecurătoare.
Adăugați și afine în compoziție, lăsând deasupra aproximativ 50 de bucăți pentru decor. Folosind o lingură mică de măsurat, turnați amestecul pe hârtie de brioșe pentru a forma 12 brioșe. Nu așezați hârtie direct pe tavă, pentru ca hârtia poate deveni moale, iar materialul se poate lăsa.
De asemenea, puteți folosi forme separate de brioșe din silicon. Dacă nu aveți hârtie sau forme speciale, este mai bine să coaceți prăjitură într-o formă de aproximativ 20x25 cm tapetata cu hârtie de copt.
Pe fiecare brioșă se pun 3 afine, rezervate pentru garnitură. Puneți tava specială care conține brioșele cu afine într-un cuptor preîncălzit la 180℃. Coaceți brioșele la 180°C timp de 10 minute și apoi la 170°C încă 6-8 minute.
Se va umfla considerabil și suprafață va capătă o frumoasă culoare maro. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, ulterior și brioșele din tavă, așteptați să se mai răcească puțin, le scoateți din hârtia specială de brioșe, apoi rețeta de astăzi este gata de servit, după ce le mai adăugați câteva afine proaspete deasupra, in funcție de preferințe, doar dacă doriți sau le puteți lăsa simple. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Brioșele cu afine se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Rețeta de cornulețe de casă pregătită de Majda Aboulumosha. Care sunt ingredientele de care are nevoie? “La exterior puneți rahat sau magiun și după rulați spre interior.”
Diana Puiu14 februarie 2025Actualizat: 14 februarie 2025, 16:27