Batoanele Granola se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Batoane Granola. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase Batoane Granola, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Batoane Granola
Rețeta delicioasă de Batoane Granola, absolut minunate, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Batoane Granola este de 30 de minute
Citește și: Pește prăjit cu cartofi natur și mazăre. O cină delicioasă și ușor de preparat!
Citește și: Cheesecake cu mango. Unul dintre cele mai răcoritoare deserturi!
Timp de preparare - 30 de minute
Timp total - o ora
Rețeta de Batoane Granola este pentru 4 persoane
Ingrediente – Batoane Granola
- 200 g fulgi de ovăz
- 150 g migdale
- 5 linguri de fulgi cocoș
- 25 de curmale de dimensiuni medii
- Stafide, în funcție de preferințe
- 2 linguri de îndulcitor, în funcție de preferințe
- 5 linguri de seminţe de dovleac
- 5 linguri de seminţe de cânepă
- 5 linguri de alune de pădure
- Ciocolată topită, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este
Mod de preparare - Batoane Granola
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețeta de batoane granola, este să începeți prin a introduce curmalele, fulgii de cocoș, dar şi fulgii de ovăz, pentru început, în robotul de bucătărie şi îl pornim. Aparatul va funcționa până în momentul în care toate ingredientele adăugate în acesta se vor mărunți așa cum se cuvinte, iar de asemenea, observăm că au și o textură destul de lipicioasă. Atenție însă! În cazul în care curmalele adăugate sunt de-a dreptul uscate, este necesar să le puneți în apă, înainte cu cel puțin o oră, înainte de prepararea desertului. Cu toate acestea, în cazul în care acestea sunt zemoase, le putem introduce în robotul de bucătărie exact așa cum sunt, nefiind nevoie să mai fie înmuiate, în prealabil.
- În continuare, tot ce trebuie să facem este să luăm compoziţia şi să o turtim între degete, pentru a ne asigura de faptul că aceasta a devenit lipicioasă, și nu se dezintegrează.
- A venit momentul să ne ocupăm și de restul ingredientelor, motiv pentru acre, pentru început, vom mărunți migdalele cu ajutorul unui cuțit, fiind nevoie să le tăiem în bucățele mai mici, iar ulterior să le adăugăm în restul compoziției pregătite până în acest moment. Tot acum și tot aici, vom adaugă și seminţele de dovleac, cânepă, stafidele, dar şi îndulcitorul. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot. Bineînțeles că în tot acest proces putem gusta din compoziţia preparată, pentru a ne asigura că este pe gustul nostru.
- În continuare, trebuie să răsturnăm compoziţia într-o tavă sau într-o caserolă de dimensiuni mai mari, pe care am așezat deja hârtie de copt. Întindem bine compoziția ajutându-ne chiar de degete, astfel încât să acoperim toată suprafața tăvii sau a caserolei, în funcție de alegerea făcută.
- Tava sau caserolă se va introduce în congelator, timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate desertul din congelator, ulterior și din tavă sau caserolă, iar rețeta de astăzi este gata de servit cu topping de ciocolata topită deasupra. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.