Astazi este Buna Vestire! Iti spunem cum sa prepari o reteta delicioasa de peste fript

Astazi este Buna Vestire! Iti spunem cum sa prepari o reteta delicioasa de peste fript

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o reteta speciala de Buna Vestire: peste fript cu salata de primavara.

 

Costul estimativ pentru patru portii este de 40 de lei.
Ingrediente
2 pastravi
O legatura ridichi
O legatura ceapa verde
O legatura marar
Un morcov
200 g spanac
O salata
Optional: ou fiert, masline, rosii, branza
Pentru dressing:
Sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, mustar (optional)
Mod de preparare
Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se fileteaza.
Se unge cu ulei, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se frige in tigaia inchinsa, cu pielea in jos, pana cand devine aurie.
Se intoarce si se frige inca un minut si pe partea celalta si se serveste cu salata de primavara.
Salata de primavara
Se taie ridichile rondele subtiri, ceapa se taie fugisori, morcovul se taie julienne, iar salata si spanacul se spala si se scurg bine de excesul de apa.
Se amesteca toate legumele intr-un bol, se presara mararul tocat, apoi se adauga si celalalte ingrediente optionale (ou fiert taiat felii, masline kalamatta fara samburi, rosii cherry, cuburi de telemea).
Se face un dressing, amestecand intr-un bol zeama de la o lamaie cu o jumatate de lingurita de mustar, sare, piper si se adauga ulei de masline, amestecand tot timpul cu un tel.
Se toarna dressingul peste salata si se amesteca inainte de servire.
Pestele se poate servi ca file intreg sau se taie fasii si se amesteca in salata.

Costul estimativ pentru patru portii este de 40 de lei.

Ingrediente

2 pastravi
O legatura ridichi
O legatura ceapa verde
O legatura marar
Un morcov 
200 g spanac 
O salata

Optional: ou fiert, masline, rosii, branza

Pentru dressing:
Sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, mustar (optional)

Mod de preparare

Se curata pestele de solzi si de mate, se spala bine si se fileteaza.Se unge cu ulei, se asezoneaza cu sare si piper, apoi se frige in tigaia inchinsa, cu pielea in jos, pana cand devine aurie. Se intoarce si se frige inca un minut si pe partea celalta si se serveste cu salata de primavara.

Salata de primavara

Se taie ridichile rondele subtiri, ceapa se taie fugisori, morcovul se taie julienne, iar salata si spanacul se spala si se scurg bine de excesul de apa. 

Se amesteca toate legumele intr-un bol, se presara mararul tocat, apoi se adauga si celalalte ingrediente optionale (ou fiert taiat felii, masline kalamatta fara samburi, rosii cherry, cuburi de telemea).

Se face un dressing, amestecand intr-un bol zeama de la o lamaie cu o jumatate de lingurita de mustar, sare, piper si se adauga ulei de masline, amestecand tot timpul cu un tel. 

Se toarna dressingul peste salata si se amesteca inainte de servire.Pestele se poate servi ca file intreg sau se taie fasii si se amesteca in salata.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Saveta Bogdan a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cât i-a venit factura la curent. Ce le transmite artista autorităților: “În acest moment nu am bani.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul