Asa prepari cel mai simplu foitaj de casa! Iti iese ca la patiserie!


Acest foitaj poate fi folosit pentru prepararea croissantelor si placintelor de casa.

 

Ingrediente
500 g faina
70 g faina
1 lingurita sare
3 1/2 linguri unt
450 g unt
250 ml apa cat mai rece
4 linguri suc de lamaie
Mod de preparare
Amesteca 500 g de faina cu 1/2 lingurita de sare, apoi incorporeaza cu mana cele 4 linguri de unt, pana ce untul este cat mai omogen distribuit in tot recipientul. In acest punct, faina ar trebui sa aiba un aspect granulat. Adauga treptat, in timp ce framanti, apa cat mai rece (scoasa de la congelator, dar nu gheata, este ideala).
Incorporeaza apa pana cand aluatul e pe punctul de a deveni lipicios si e bine inchegat. Continua sa framanti timp de 7-8 minute, adaugand putina faina daca simti necesar.
Cand aluatul este fin, omogen si elastic, cresteaza-l deasupra in forma de X, baga-l intr-o punga si da-l la frigider pentru 20 de minute. In rastimp, rade cele 450 g de unt (ideal tinut in prealabil la rece, pentru a se rade usor). Amesteca untul ras cu zeama de lamaie si cu 70 g de faina. Framanta aluatul pana ce devine relativ omogen.
Pudreaza suprafata de lucru cu faina si da-i o forma cat mai patratoasa. Pune si acest aluat intr-o punga de plastic si da-l la frigider. Dupa 20 de minute, intinde aluatul initial cat mai mare, incat sa poti impaturi aluatul bogat in unt in centru.
Citeste continuarea AICI.

Ingrediente

500 g faina
70 g faina
1 lingurita sare
3 1/2 linguri unt
450 g unt
250 ml apa cat mai rece
4 linguri suc de lamaie

Asa faci cel mai bun pateu de casa! Reteta asta e delicioasa!

Mod de preparare

Amesteca 500 g de faina cu 1/2 lingurita de sare, apoi incorporeaza cu mana cele 4 linguri de unt, pana ce untul este cat mai omogen distribuit in tot recipientul. In acest punct, faina ar trebui sa aiba un aspect granulat. Adauga treptat, in timp ce framanti, apa cat mai rece (scoasa de la congelator, dar nu gheata, este ideala).Incorporeaza apa pana cand aluatul e pe punctul de a deveni lipicios si e bine inchegat. Continua sa framanti timp de 7-8 minute, adaugand putina faina daca simti necesar.

Chec in 3 culori din 5 oua! Rapid si delicios!

Cand aluatul este fin, omogen si elastic, cresteaza-l deasupra in forma de X, baga-l intr-o punga si da-l la frigider pentru 20 de minute. In rastimp, rade cele 450 g de unt (ideal tinut in prealabil la rece, pentru a se rade usor). Amesteca untul ras cu zeama de lamaie si cu 70 g de faina. Framanta aluatul pana ce devine relativ omogen.

Pudreaza suprafata de lucru cu faina si da-i o forma cat mai patratoasa. Pune si acest aluat intr-o punga de plastic si da-l la frigider. Dupa 20 de minute, intinde aluatul initial cat mai mare, incat sa poti impaturi aluatul bogat in unt in centru.

Citeste continuarea AICI.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic duminică, 24 ianuarie 2021! O zodie are parte de o surpriză!

Imagini interzise minorilor! Vedetă din România, filmată în timp ce făcea amor

Ella de la Puterea Dragostei îl atacă dur pe Jador după ce le-a jignit pe fetele de la Survivor!

Dani de la "Puterea Dragostei" s-a îndrăgostit? Cum a fost surprins fostul concurent?

Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri în București! Decizia va fi aplicată de luni!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Musty de la Survivor România 2021 are un copil cu o artistă celebră! Dezvăluiri incendiare despre viața de familie a Războinicului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri