Asa faci cel mai bun sufleu de ciocolata de Craciun!

Asa faci cel mai bun sufleu de ciocolata de Craciun!
Asa faci cel mai bun sufleu de ciocolata de Craciun!

Iata reteta care iti poate infrumuseta masa de Craciun si care te ajuta sa iti surprinzi invitatii.

 

Ingrediente:
(Pentru sase sufleuri de ciocolata)
200 g de ciocolata neagra
200 g de  unt
100 g de zahar
4 oua
90 g de faina
Un varf de cutit de sare
Zahar pudra pentru decorare
Unt si pudra de cacao pentru uns formele
Mod de preparare:
1.
Unge usor formele cu unt moale si presara cu pudra de cacao. Balanseaza-le pentru a indeparta excesul.
2. Topeste ciocolata si untul pe o baie cu aburi sau cu ajutorul unui cuptor cu microunde pana cand se realizeaza un amestec omogen.
3. Bate cu un mixer sau cu un tel zaharul cu oua pana cand se obtine o spuma.
4. Se adauga ciocolata peste oua si se bat pana cand sunt amestecate complet.
5. Cerne faina astfel incat sa nu se obtina cocoloase si adaug-o in aluat in trei etape.  Bate pana cand se integreaza pe deplin de fiecare data. Adauga putin zahar.
6. Umple formele cu aluat pana la 3/4 din capacitatea lor.
Citeste continuarea aici.

Ingrediente:

(Pentru sase sufleuri de ciocolata)

200 g de ciocolata neagra
200 g de  unt
100 g de zahar4 oua90 g de faina
Un varf de cutit de sare
Zahar pudra pentru decorare
Unt si pudra de cacao pentru uns formele

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Bomboane "Fulg de nea"- perfecte pentru mesele de Sarbatori!

Mod

de preparare:


1. Unge usor formele cu unt moale si presara cu pudra de cacao. Balanseaza-le pentru a indeparta excesul.

2. Topeste ciocolata si untul pe o baie cu aburi sau cu ajutorul unui cuptor cu microunde pana cand se realizeaza un amestec omogen.

3. Bate cu un mixer sau cu un tel zaharul cu oua pana cand se obtine o spuma.

Citeste si: Prajitura de Craciun, o reteta foarte usoara, cu doar 3 ingrediente! E gata in 10 minute!

4.

Se adauga ciocolata peste oua si se bat pana cand sunt amestecate complet.

5. Cerne faina astfel incat sa nu se obtina cocoloase si adaug-o in aluat in trei etape.  Bate pana cand se integreaza pe deplin de fiecare data. Adauga putin zahar.

6. Umple formele cu aluat pana la 3/4 din capacitatea lor.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Prăjitura cappucinno, preparată de Roxana Blenche! Pentru un mod de preparare ceva mai rapid, folosește robotul de bucătărie: "Uau… ce fain e blatul! Uitați cât e de frumos!"

Camelia Mitoșeru, mesaj pentru femeile care NU gătesc de Paște! Așa ceva...

Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”

Jennifer Lopez, ținta ironiilor după apariția la cursa de Formula 1 din Arabia Saudită

A avut rușinea un impact semnificativ în viața Andreei Raicu? "Am fost crescută de o bunică foarte credincioasă și atunci de asta cred că rușinea este un element foarte important!"

„Nu mai există nicio șansă de împăcare”. Patricia, decizie radicală în ceea ce privește relația cu Moldo. Cum a reacționat concurentul

Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies