Ardeii umpluți se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ardei umpluți.
Rețetă de Ardei umpluți
Rețeta delicioasă de Ardei umpluți, absolut minunați, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ardei umpluți este de o oră
Timp de preparare - o oră
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp total - 2 ore
Rețeta de Ardei umpluți este pentru 6 persoane
Ingrediente – Ardei umpluți
- 12 ardei grași
- 7 roșii de dimensiuni mai mari
- boia dulce
- 100 g de orez
- Smântână
- 800 g de carne tocată, porc și vită, sau după preferințe
- 5 fire de ceapă verde
- cimbru uscat
- Ulei
- Sare
- piper negru măcinat
- 5 morcovi
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: Cine a inventat bomboanele. Povestea intrigantă a bomboanelor și evoluția lor într-un deliciu global!
Mod de preparare - Ardei umpluți
- în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de ardei umpluți, este să începeți prin a pregăti ardeii. Așadar, vom începe prin a tăia capacele acestora pentru ca ulterior să îi curățăm în interior de cotoare și semințe.
- În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari în care vom adăuga puțin ulei și vom aștepta să se încingă, urmând ca ulterior să adăugăm și ceapa, pe care am tocat-o mărunt în prealabil. Odată ce aceasta s-a călit, vom adăuga și orezul, ingredient pe care îl vom amesteca împreună cu ceapa timp de aproximativ 5 minute.
- După acest interval de timp, vom începe să preparăm umplutura pentru ardei.
- În acest timp, vom opări și roșiile timp de câteva secunde pentru ca, coaja acestora să se dezlipească mult mai ușor, iar apoi le vom toca într-un blender, pentru a forma un sos fin din acestea.
- În funcție de câți ardei utilizați, va trebui să împărțiți umplutura astfel încât să ajungă la toți, și în același timp trebuie să țineți cont de faptul că ardeii nu trebuie să fie umpluți complet pentru că orezul se va umfla la fierbere.
- Tot ce trebuie să facem în continuare este să aducem o oală de dimensiuni mai mari în care vom începe să așezăm rând pe rând ardeii, în picioare, urmând să-i acoperim fie cu capacele lor, fie cu capace din roșii, însă nu înainte de a presăra deasupra și puțin morcov ras, iar deasupra lor vom turna sosul de roșii pregătit, vom condimenta cu puțină sare, dar și puțin zahăr. Adăugăm peste aceștia și o cană cu apă și lăsăm pe aragaz la foc mediu să fiarbă, după ce acoperim cu un capac, însă nu de tot ci puțin întredeschis, timp de aproximativ o oră. De asemenea, după acest interval de timp, dacă doriți, îi mai puteți pune la cuptor timp de aproximativ 15 minute, însă acest pas este opțional.
- După acest interval de timp, rețeta de astăzi e gata de servit, cu pătrunjel deasupra dar și cu puțină smântână, după preferințe. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pancakes cu miere, nuci și banane. Adaptată în funcție de preferințe!