Ardeii umpluți cu legume și cușcuș se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Ardei umpluți cu legume și cușcuș.
Rețetă de Ardei umpluți cu legume și cușcuș
Rețeta delicioasă de Ardei umpluți cu legume și cușcuș, absolut minunati, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Ardei umpluți cu legume și cușcuș este de 30 de minute
Citește și: Brioșe cu frișcă. Gustă și tu textura pufoasă a acestor brioșe!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Rețetă de wrap cu pui și avocado. Carmen Fit a dezvăluit secretul ei pentru pregătirea delicioasei lipii!
Timp de preparare - O oră
Timp total - oră și 30 de minute
Rețeta de Ardei umpluți cu legume și cușcuș este pentru 4 persoane
Ingrediente – Ardei umpluți cu legume și cușcuș
- 5 ardei capia
- 200 g de cușcuș
- 2 morcovi
- 2 cepe roșii
- 2 ardei grași
- o rădăcină de pătrunjel
- 400 ml de apă fiartă
- verdeață după preferințe
- 3 linguri de ulei
- Sare
- piper negru măcinat
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ
Mod de preparare - Ardei umpluți cu legume și cușcuș
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de ardei umpluți cu legume și cușcuș, este să începeți prin a da morcovul și pătrunjelul prin răzătoarea cu găuri mai mici, direct într-un bol, iar ulterior vom tăia separați și ardeii grași, cepele roșii,
- În continuare, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga puțin ulei pentru a se încinge, iar ulterior vom adăuga în tigaie toate rădăcinoasele, ceapa și ardeiul gras, ingrediente pe care le vom căli timp de aproximativ 5 minute.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga cușcușul, alături de apă fiartă, dar și puțină sare, după gust. Amestecăm în toate aceste ingrediente, ulterior acoperim bolul cu un capac, și lăsând deoparte, la temperatura camerei, timp de aproximativ 15 minute.
- Acum a venit momentul să ne ocupăm și de ardei capia, pe care îi vom spăla bine de tot sub un jet rece de apă, ulterior îi vom tăia în jumătăți și vom curăța de cotoare, dar și de semințe.
- În bolul în care se află cușcușul, vom adăuga și legumele călite din tigaie, dar și verdeața și vom amesteca ingredientele astfel încât să se încorporeze împreună. Bineînțeles că în cazul în care simțiți nevoia, mai puteți condimenta preparatul cu sare și piper negru măcinat, pentru ca ulterior această umplutură să fie adăugată în ardei noștri capia tăiați.
- Acum tot ce trebuie să mai facem este să așezăm ardeii umpluți cu legume și cușcuș, într-o tavă de cuptor, și se introduce tava la cuptor timp de aproximativ 30 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și preparatul din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.