Acest aperitiv este foarte gustos si se face imediat. In plus, poate fi consumat in perioada postului.
Ingrediente: 500 g fasole boabe, 3 cepe, 250 mL ulei vegetal, 5 catei de usturoi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 lingura paste de tomate, 1 lingura supa concentrata de legume(supa de zarzavat), sare.
Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat, 4-6 ore, in apa rece. Apoi se scurge apa, se curata morcovul, pastarnacul, o ceapa si impreuna cu fasolea se pun la foc mic timp de 2 ore. Apoi se adauga supa de legume concentrate si se mai fierb 10-15 minute. Fasolea si zarzavaturile se trec prin sita sau se maruntesc cu mixerul de bucatarie. Se adauga usturoiul zdrobit, 2 linguri de ulei vegetal, sare, si se freaca bine. Separat se curata celelalte 2 cepe, se taie marunt si se calesc in ulei vegetal incins.
Se adauga paste de tomate si putina zeama de la supa. Se toarna peste fasolea preparata anterior.
Sursa
Sursa foto
Ingrediente: 500 g fasole boabe, 3 cepe, 250 mL ulei vegetal, 5 catei de usturoi, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 lingura paste de tomate, 1 lingura supa concentrata de legume(supa de zarzavat), sare.
Mod de preparare: Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat, 4-6 ore, in apa rece.
Apoi se scurge apa, se curata morcovul, pastarnacul, o ceapa si impreuna cu fasolea se pun la foc mic timp de 2 ore. Apoi se adauga supa de legume concentrate si se mai fierb 10-15 minute. Fasolea si zarzavaturile se trec prin sita sau se maruntesc cu mixerul de bucatarie. Se adauga usturoiul zdrobit, 2 linguri de ulei vegetal, sare, si se freaca bine. Separat se curata celelalte 2 cepe, se taie marunt si se calesc in ulei vegetal incins.
Se adauga paste de tomate si putina zeama de la supa. Se toarna peste fasolea preparata anterior.
Sursa Sursa foto