Alivanca bucovineana - deliciul copilariei


Alivanca bucovineana este un desert delicios, care te duce cu gandul la copilarie. Reteta se face rapid si iti incanta papilele gustative.

Ingrediente

300 g branza de vaci
30 g unt
30 g smantana
2 oua
50 g malai
30 g faina
Pentru servit:
100 g smantana
50 g zahar

Mod de preparare

Branza de vaci se mixeaza impreuna cu galbenusurile, se adauga smantana, faina, malaiul, untul moale la temperatura camerei si un praf de sare. Dupa ce compozitia s-a omogenizat foarte bine se adauga albusurile batute spuma tare. Se amesteca usor, amestecand de jos in sus.

Se unge o tava cu un strat generos de unt, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste foarte fierbinte cu smantana indulcita.


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Andreea Pirui, imagini incredibile cu aceasta! Marius nu suportă să vadă aceste filmări!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri