Affogato cu caramel sarat - desertul pe baza de cafea care te va cuceri pe loc!


Aceasta reteta de desert se face in Italia. Chiar daca are inghetata si mascarpone, poate fi consumat in orice anotimp.

 

Ingrediente
250g mascarpone
100g zahar pudra
50g sos de caramel
1 lingurita sare de mare
50g de espresso cald
25ml amaretto
1 lingura de boabe de cafea macinate grosier
Mod de preparare
Pune mascarponele intr-un vas mare alaturi de zahar si sosul de caramel. Bate cu un mixer pana cand obtii o crema ferma. Adauga sarea putin cate putin, gustand pentru a obtine un gust echilibirat. Acopera cu folie alimentara si ingheata timp de 4 ore, amestecand la fiecare 30 de minute.
Pune o lingura de mascarpone intr-o cana de cappuccino. Amesteca amaretto cu cafeaua. Adauga peste mascarpone si presara boabele de cafea.
sursa

Ingrediente

250g mascarpone
100g zahar pudra
50g sos de caramel
1 lingurita sare de mare
50g de espresso cald
25ml amaretto
1 lingura de boabe de cafea macinate grosier

Mod de preparare

Pune mascarponele intr-un vas mare alaturi de zahar si sosul de caramel. Bate cu un mixer pana cand obtii o crema ferma. Adauga sarea putin cate putin, gustand pentru a obtine un gust echilibirat. Acopera cu folie alimentara si ingheata timp de 4 ore, amestecand la fiecare 30 de minute.

Pune o lingura de mascarpone intr-o cana de cappuccino. Amesteca amaretto cu cafeaua. Adauga peste mascarpone si presara boabele de cafea. 

sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Dezvăluiri uluitoare despre Jador și relația secretă pe care o are de șase ani cu Georgiana! ”Erau împreună și când era cu Simina”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri