Tort de post cu ciocolata! Reteta asta te va cuceri!

Publicat la: 15:28, 25 Martie

Iata o reteta speciala pentru aceasta perioada, care poate fi preparata usor si care in mod sigur va aduce bucurie tuturor.

 

Ingrediente:
Blat - 420 gr faina
200 gr indulcitor Green Sugar
40 gr cacao neagra
2 lingurite
bicarbonat
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
150 ml ulei vegetal
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
480 ml apa calda (sau cafea)
Crema
400 ml lapte de cocos
30 gr indulcitor Green Sugar
280 gr ciocolata neagra (de post)
1 praf de sare
1 lingurita cacao
Glazura
70 gr ciocolata neagra tocata
2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetal
dar nu de masline)
Instructiuni:
Blat Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18 cm diametru. Daca tavile sunt mai mari, la aceasta cantitate nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua, si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30 - 35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare. Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate.
Crema de ciocolata si cocos
Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul. Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum, s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si Green Sugar. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna. Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3 - 4 ore. Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1 - 2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece.
Glazura de ciocolata
Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze. Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta.
Sursa

Ingrediente:

Blat - 420 gr faina
200 gr indulcitor Green Sugar
40 gr cacao neagra
2 lingurite
bicarbonat
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
150 ml ulei vegetal
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita zeama de lamaie
480 ml apa calda (sau cafea) 

Crema

400 ml lapte de cocos
30 gr indulcitor Green Sugar
280 gr ciocolata neagra (de post)
1 praf de sare
1 lingurita cacao 

Glazura

70 gr ciocolata neagra tocata 
2 lingurite ulei de cocos (sau alt ulei vegetaldar nu de masline)

Instructiuni:


Blat Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati doua tavi cu hartie de copt – 18 cm diametru. Daca tavile sunt mai mari, la aceasta cantitate nu veti mai obtine 4 straturi, ci cel mai probabil doua, si mai multa crema la mijloc. Cerneti faina, cacaoa, bicarbonatul, praful de copt si sarea intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor si amestcati bine. Turnati blatul in mod egal in cele doua tavi si coaceti pana trece testul scobitorii, in jur de 30 - 35 minute, insa cel mai sigur e sa verificati cu o scobitoare. Nu vreti un blat necopt, dar nici nu vreti sa-l coaceti prea mult pentru ca se usuca. Cand blatul e copt, scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca, nivelati si taiati fiecare blat in jumatate. 

Crema de ciocolata si cocos

Puneti conserva de lapte de cocos la frigider peste noapte. A doua zi, desfaceti conserva si cu grija scurgeti tot lichidul. Atentie! Conservele cu eumulsificatori, in special guar gum, s-ar putea sa nu se separe si sa nu se bata cum trebuie! Ce va ramane in conserva este grasimea laptelui de cocos, partea ce mai bogata si ceea ce veti folosi pentru aceasta crema. Puneti acest amestec intr-un vas, apoi adaugati ciocolata si Green Sugar. Puneti vasul pe baie de aburi si topiti ingredientele impreuna. Luati vasul de pe baie de aburi si dati la rece pentru 3 - 4 ore. Cu un mixer electric, mixati pana amestecul devine pufos, aerat. Daca vi se pare ca nu e suficient de teapan, mai adaugati 1 - 2 lingurite de cacao. Umpleti tortul cu aceasta crema, insa pastrati suficienta crema pentru a-l acoperi in strat subtire. Odata tortul umplut si acoperit cu crema, dati la rece.

Glazura de ciocolata

Topiti ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi adaugati uleiul si amestecati sa se omogenizeze. Lasati amestecul sa ajunga la temperatura camerei si turnati peste tort, lasand glazura sa se scurga pe margini. Serviti tortul de la rece, decorat dupa dorinta.

Sursa

 

Daca ti-a placut acest articol, spune-le si prietenelor tale
ULTIMELE ARTICOLE
"Teroristul din Dolj", implorat de o victima sa nu traga: "L-a rugat sa nu il ucida ca are un copil mic de crescut si, fara mila, a tras". Declaratiile cutremuratoare ale martorilor
"Teroristul din Dolj", implorat de o victima sa nu traga: "L-a rugat sa nu il ucida ca are un copil mic de crescut si, fara mila, a tras". Declaratiile cutremuratoare ale martorilor
X