Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci! Se face cu ce ai prin casa!

Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci! Se face cu ce ai prin casa!
Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci! Se face cu ce ai prin casa!

Aceasta prajitura este simpla si nu ai nevoie de ingrediente complicate pentru a o prepara.

 

Blat
5 albusuri
2 galbenusuri
6 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
3 linguri faina
un vf cutit sare
Crema de ness
3 galbenusuri
4 linguri zahar
o lingura ness
200 ml lapte
2 linguri faina
100 gr unt
Frisca
100 ml frisca lichida indulcita
100 gr smantana pentru gatit cu  25% grasime
2 linguri zahar
un plic zahar vanilat
nuci prajite tocate pentru ornat sau nuci caramelizate tocate
Mod de preparare
Blat
Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Pune intr-o tava hartie pentru copt.
Crema de ness
Mixati untul spuma.
Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si faina si omogenizati.
Adaugati, putin cate putin, laptele si omogenizati.
Puneti vasul pe foc, la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata.
Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.
Frisca.
Puneti intr-un bol frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.
Asamblare.
Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.
Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.
Asezati a doua felie de blat si procedati la fel. Deasupra presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
Sursa; RetetePapaBun.ro

Blat

5 albusuri
2 galbenusuri
6 linguri zahar
3 linguri nuca macinata
3 linguri faina
un vf cutit sare

Crema de ness

3 galbenusuri
4 linguri zahar
o lingura ness
200 ml lapte
2 linguri faina
100 gr unt

Frisca


100 ml frisca lichida indulcita
100 gr smantana pentru gatit cu  25% grasime
2 linguri zahar
un plic zahar vanilat
nuci prajite tocate pentru ornat

sau nuci caramelizate tocate

Mod de preparare

Blat


Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.

Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.

Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.

Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.

Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Pune intr-o tava hartie pentru copt.

Crema de ness


Mixati untul spuma.Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si faina si omogenizati.

Adaugati, putin cate putin, laptele si omogenizati.Puneti vasul pe foc, la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata.

Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.

Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.

Frisca.


Puneti intr-un bol frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.

Asamblare.

Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.Asezati a doua felie de blat si procedati la fel. Deasupra presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.

Sursa; RetetePapaBun.ro

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: Breaking news despre Florin Piersic!- stirilekanald.ro



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Horoscop 21 mai 2024. O zodie va începe să facă noi activități care să îi pună în valoare

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Apariție uluitoare în camera roșie! Antoni a revenit în Casa iubirii pentru a o cunoaște pe Ștefania! Iată cum a reacționat Cosmin! „Aș vrea să fie corectă față de mine și să-mi spună!”

Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."


Cookies