Asta e cozonacul de post fara framantare! VEZI o reteta simpla si gustoasa

Asta e cozonacul de post fara framantare! VEZI o reteta simpla si gustoasa
Asta e cozonacul de post fara framantare! VEZI o reteta simpla si gustoasa

Putem prepara un cozonac gustos si de pufos fara niciun ou, fara lapte si unt, dar si fara sa mai pierdem timpul cu framantarea lui. Iata o reteta simpla si savuroasa de cozonac de post fara framantare.

 

Ingrediente:
500 gr faina alba tip 000 Pambac
40 gr drojdie proaspata
250 ml suc de portocale
100 gr zahar
80 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie sau portocale
1 lingurita rasa de sare
Umplutura la alegere sau in amestec:
rahat si/sau ciocolata neagra de post (sau 3
linguri cacao)
200 gr nuca macinata
Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zaharul si se pun intr-un vas la incalzit. Apoi, in acest amestec caldut (nu fierbinte!) se adauga drojdia si se lasa la dospit intr-un „crater“ facut in faina cernuta inainte intr-un lighean/bol. Cand drojdia incepe sa „fiarba“, se adauga si zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie/portocale, sarea si se amesteca bine cu toata faina (doar se amesteca, nu se si framanta).
Daca mai este nevoie de lichid, se adauga apa sau suc de portocale incalzit. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic, nu foarte tare, scrie Adevarul.
Ligheanul cu aluatul se acopera cu un prosop curat si se lasa o ora la dospit (pana cand isi dubleaza volumul). Apoi, cu mainile use cu ulei, impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti-le ca pe foi. Puneti pe fiecare dintre ele umplutura dorita, rulati-le si realizati cu ele o impletitura.
Asezati impletitura intr-o tava de cozonac bine unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau captusita cu hartie de copt) si mai lasati cozonacul inca o ora la crescut, la temperatura camerei, tot acoperit cu un prosop curat. Se introduce in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius si se lasa la copt 35-50 de minute. Dupa o jumatate de ora, este bine sa verificati daca este destul de copt cu ajutorul unui bat pentru frigarui.
Sursa:Wowbiz.ro

Ingrediente:

500 gr faina alba tip 000 Pambac
40 gr drojdie proaspata
250 ml suc de portocale
100 gr zahar
80 ml ulei
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie sau portocale 
1 lingurita rasa de sare 

Umplutura la alegere sau in amestec:

rahat si/sau ciocolata neagra de post (sau 3 linguri cacao)200 gr nuca macinata

Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zaharul si se pun intr-un

vas la incalzit. Apoi, in acest amestec caldut (nu fierbinte!) se adauga drojdia si se lasa la dospit intr-un „crater“ facut in faina cernuta inainte intr-un lighean/bol. Cand drojdia incepe sa „fiarba“, se adauga si zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie/portocale, sarea si se amesteca bine cu toata faina (doar se amesteca, nu se si framanta). Daca mai este nevoie de lichid, se adauga apa sau suc de portocale incalzit.
Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic, nu foarte tare, scrie Adevarul.

Ligheanul cu aluatul se acopera cu un prosop curat si se lasa o ora la dospit (pana cand isi dubleaza volumul). Apoi, cu mainile use cu ulei, impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti-le ca pe foi. Puneti pe fiecare dintre ele umplutura dorita, rulati-le si realizati cu ele o impletitura. Asezati impletitura intr-o tava de cozonac bine unsa cu ulei si tapetata cu faina (sau captusita cu hartie de copt) si mai lasati cozonacul inca o ora la crescut, la temperatura camerei, tot acoperit cu un
prosop curat. Se introduce in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius si se lasa la copt 35-50 de minute. Dupa o jumatate de ora, este bine sa verificati daca este destul de copt cu ajutorul unui bat pentru frigarui.

Sursa: Wowbiz.ro

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

 

Citește și: Armin Nicoară și Claudia Puican au plecat din România. Unde s-au dus cei doi artiști: "Fiecare colț ascunde un sărut"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cine este Adrian Brâncoveanu. „Nu a fost dragoste la prima vedere.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies