Vita la cuptor in sos de vin rosu, un deliciu dupa sarbatorile de iarna!


Cum perioada sarbatorilor a trecut, toata lumea simte nevoia sa faca o pauza de la mancarurile grele si complicate.

 

Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne propune o reteta usoara potrivita inca frigului de afara. Reteta este  cat se poate de simpla si gustoasa.
Ingrediente :
– 1 kg de antricot de vita sau muschiulet de vita
– 2 lingurite cu cimbru uscat
– 1 foaie de dafin
– 3 linguri cu bulion
– 150 ml vin rosu
– 50 ml ulei
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Incepem cu temperarea carnii, adica se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei (1-2 ore ). Cu 10-15 minute inainte de a fi gatita, carnea se asezoneaza din belsug cu sare, piper si cimbru,pe ambele parti. Dupa acest timp se tamponeaza bucata de carne cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa lasat de sare. Se stropeste carnea cu putin ulei si se intinde uniform pe toata bucata folosind o pensula sau chiar degetele. Intr-o tigaie incinsa se prajeste carnea cate 3-4 minute pe ambele parti pana capata o crusta. Se transfera apoi carnea intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade unde se mai tine timp de 30-40 de minute. In acest timp cat sta carnea la cuptor preparam sosul.
In tigaia in care am fript carnea si a ramas un sos adaugam bulionul dizolvat in putina apa,apoi vinul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Scoatem carnea de la cuptor, o lasam sa se odihneasca in tava cateva minute apoi o taiem felii. Friptura de vita se serveste calda, stropita cu sosul de vin (strecurat ) alaturi de garnitura preferata.

Bucatarul chef de la restaurantul Cocosu Rosu ne propune o reteta usoara potrivita inca frigului de afara. Reteta este  cat se poate de simpla si gustoasa.

Ingrediente:

– 1 kg de antricot de vita sau muschiulet de vita
– 2 lingurite cu cimbru uscat
– 1 foaie de dafin
– 3 linguri cu bulion
– 150 ml vin rosu
– 50 ml ulei
– sare si piper dupa gust

Cel mai rapid tort, fara coacere! E gata in 10 minute!

Mod de preparare:

Incepem cu temperarea carnii, adica se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei (1-2 ore ). Cu 10-15 minute inainte de a fi gatita, carnea se asezoneaza din belsug cu sare, piper si cimbru,pe ambele parti. Dupa acest timp se tamponeaza bucata de carne cu prosoape de hartie pentru a indeparta surplusul de apa lasat de sare. Se stropeste carnea cu putin ulei si se intinde uniform pe toata bucata folosind o pensula sau chiar degetele. Intr-o tigaie incinsa se prajeste carnea cate 3-4 minute pe ambele parti pana capata o crusta. Se transfera apoi carnea intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180-200 grade unde se mai tine timp de 30-40 de minute. In acest timp cat sta carnea la cuptor preparam sosul.

Prajitura "Zapacita", reteta veche de cand lumea! E delicioasa, fara coacere si pentru orice buzunar!

In tigaia in care am fript carnea si a ramas un sos adaugam bulionul dizolvat in putina apa,apoi vinul si frunza de dafin si lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Scoatem carnea de la cuptor, o lasam sa se odihneasca in tava cateva minute apoi o taiem felii. Friptura de vita se serveste calda, stropita cu sosul de vin (strecurat ) alaturi de garnitura preferata.


Abonează-te pe

Citește și:

Marilena Cuciurean a făcut atac de panică la Survivor România! “Nu îmi simt mâinile!”

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Mariana, ciufulită și "înghesuită"… de un concurent al casei Puterea Dragostei! “Trage pantalonii jos!”

Prăjitura Kati. Sigur ai mâncat-o în copilărie și îți era dor de gustul ei

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Labioplastie! Ce presupune această intervenție estetică și cine apelează la ea?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 18 ianuarie 2021! O zodie poate face alegeri greșite în privința banilor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri