Incearca aceasta reteta delicioasa de vinete la gratar conservate in ulei de masline, picante.
Ingrediente:
– 6 vinete de marime medie
– 3 capatani mari de usturoi
– 15-20 ardei iuti
– ulei de masline
– sare
Se
spala vinetele, se lasa in coaja si se taie felii cam de 1 cm grosime. Se lasa la scurs cu sare cateva ore.
Se pun pe gratarul fierbinte, eu am folosit o tigaie antiaderenta, pe aragaz si se rumenesc usor pe ambele parti.
Se aseaza in borcane cu ardeii iuti si cateii de usturoi printre ele.
Se toarna usor uleiul de masline, astfel incat sa nu ramana goluri de aer.
Se capacesc borcanele si se fierb in bain-marie 50-60 de minute dupa ce apa a dat in clocot, la foc mic.
Se scot din apa si se pun cu gura in jos invelite intr-o patura, sa se raceasca incet.
Sursa: Cura De Miere