Pe lângă pasiunea pentru muzică, artista este pasionată și de bucătărie din când în când, așa că recent a preparat și o varză a la Cluj.
Una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite artiste, de la noi din țară, Andreea Bănică, are o carieră de succes, dar și o familie pe măsură. Artista obișnuiește să împartă momente din viața sa în mediul online, iar acest lucru s-a întâmplat și recent, pe contul său de Instagram, acolo unde a postat mai multe filmulețe la Story, cu o rețetă nouă pe care a pregătit-o pentru familia ei. Artista a explicat și arătat pas cu pas, cum a gătit o varză a la Cluj, adăugând și un ingredient secret, care o face să fie mult mai gustoasă.
Varză a la Cluj, pregătită de Andreea Bănică
Citește și: Cine este Andreea Bănică: „Mama a murit când eu eram pe scenă, managerul meu de atunci a primit vestea.”
Ingrediente
- o varză cruda, tăiată mărunt
- carne de porc, tocată mărunt
- ulei
- apă
- o lingură de pastă de tomate
- sare
- pipe
- chili
- doi căței de usturoi
- amestec de condimente
- puțin zahăr
- ulei de măsline
Mod de preparare
- “Am făcut o varză a la Cluj și vă spun imediat pașii pe care i-am urmat… Doamne! Nu vreți să știți cum a ieșit varza! Am ajuns acasă și m-am apucat să fac o varză călită cu carne tocată de porc, sinceră să fiu, aș fi vrut să fac o varză a la Cluj, dar nu mai știu rețeta… combin eu ceva, fac eu o minunăție, o să leșine toți! Cred că o să-mi iasă… cu siguranță!”
- Într-o oală de dimensiuni mai mari punem toată varza tocată mărunt cu puțin ulei, amestecând constant în ea, ca să nu se lipească, iar într-o altă oală, prăjim în paralel bucățelele tocate mărunt de carne de porc. După un timp, adăugăm peste varză, apă cât să o acopere și o lăsăm să fiarbă, amestecând din când în când.
- “Punem și o lingură de pastă de tomate, preferată! Amestecăm și atunci când carnea s-a prăjit, am pus și toată carnea peste varză. Acum o amestec, îi pun tot ce are nevoie: sare, piper, chili, doi căței de usturoi, amestec de condimente și cam asta e treaba. (…)
- Secretul este să puneți foarte puțin zahăr, să îndulciți puțin varza asta, să nu fie atât de acră de la pasta de tomate și este… wow!
- Cred că mama este mândră de varza a la Cluj pe care am făcut-o eu după memoriile mele din copilărie, când îmi aducea varză a la Cluj de la spitalul unde lucra.
- Am adăugat niște ulei de măsline să-i dea o altfel de savoare.” , a explicat pas cu pas, Andreea Bănică, în filmulețele postate la Story, pe pagina sa de Instagram.