Varza a la Cluj de post - reteta pentru Postul Craciunului


Varza a la Cluj este absolut delicioasa! Iata o reteta pentru Postul Craciunului.

Ingrediente:

1,5 kg varza dulce
1 ceapa mica
1 ardei gras sau kapia
5 linguri ulei
1 ceasca de apa
1 lingurita bulion
1 lingurita sare
1 lingurita boia de ardei dulce
½ lingurita sare de lamaie
½ lingurita piper macinat
½ lingurita cimbru macinat
1 frunza de dafin
1 cutie mica rosii in bulion (400 gr)
½ legatura marar verde
½ legatura patrunjel verde

Varza murata previne cancerul! Iata cum trebuie consumata

Mod de preparare:

Curatam si spalam toate legumele apoi taiem varza normal la cutit ca la orice mancare de varza, iar ceapa si ardeiul le taiem marunt, rosiile decojite le scoatem din sucul de rosii si le taiem cubulete, iar verdeata o tacam marunt. Varza o presaram cu putina sare, o framantam putin in maini si o lasam asa cat timp intr-o tigaie sau ceaun incingem ulei si calim la inceput ceapa si ardeiul, apoi adaugam varza iar dupa ce varza isi schimba putin culoarea si isi micsoreaza volumul punem rosiile tocate si putin bulion de gust.

De ce este indicat sa pui drojdie de bere la varza murata

Punem putina apa, adaugam dupa gust sare, piper, cimbru, dafin, boia si sare de lamaie pana varza capata o tenta foarte putin acrisoara. Tinem varza pe foc pana cand zeama scade aproape in totalitate dupa care adaugam marar si patrunjel si oprim focul.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Blestemul cel mai puternic. Tot ce trebuie să știi despre blesteme și puterea lor, explicat de Lidia Fecioru

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri