Vafe cu înghețată și căpșune proaspete. Rețetă belgiană pentru a cuceri papilele gustative!

Rețetă belgiană de Vafe cu înghețată și căpșune proaspete

Vafele cu înghețată și căpșune reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  vafe cu înghețată și căpșune. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase vafe cu înghețată și căpșune, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Vafe cu înghețată și căpșune

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  vafe cu înghețată și căpșune, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!

Timp de pregătire  – 10 minute

Timp de preparare  – 20 minute

Timp total  - 30 minute

Porții  – 5 persoane

Ingrediente – Vafe cu înghețată și căpșune

Ingrediente pentru vafe

  • 2 căni de făină
  • un sfert de cană de zahăr granulat
  • o lingură de praf de copt
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de lapte (la temperatura camerei)
  • o jumătate de cană de unt (la temperatura camerei)
  • o linguriță de esență de vanilie

Ingrediente pentru topping

  • înghețată de vanilie sau oricare alt sortiment
  • căpșune proaspete
  • frunze de mentă proaspătă
  • zahăr pudră
  • ciocolată topită

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 5 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Rețetă belgiană de Vafe cu înghețată și căpșune proaspete [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Înghețată de căpșune și vanilie cu fructe. O adevărată delicatesă!

Mod de preparare - Vafe cu înghețată și căpșune

Pasul 1.     În primul și-n primul rând, este nevoie să preîncălzim aparatul de vafe conform instrucțiunilor sale, trecute pe ambalaj.

Pasul 2.  În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom amestecă 2 căni de făin ă, cu un sfert de cană de zahăr granulat, o lingură de praf de copt și o jumătate de linguriță de sare.

Pasul 3.  Acum vom avea nevoie de un alt bol de dimensiuni potrivite, în care vom bate cele 2 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care ulterior le vom amesteca cu o cană și jumătate de lapte (la temperatura camerei), o jumătate de cană de unt, topit în prealabil și alături de o linguriță de esență de vanilie.

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Pasul 4.  A venit timpul să adăugăm ingredientele umede peste ingredientele uscate și să le amestecăm până când se vor omogeniza. Atenție însă! Nu amestecați prea mult aluatul, deoarece acest lucru poate rezulta vafe destul de dure, ceea ce nu ne dorim.

Rețetă belgiană de Vafe cu înghețată și căpșune proaspete [Sursa foto: freepik]

Pasul 5.  Odată ce aparatul de vafe este încălzit, aluatul se toarnă în centrul grătarului de vafe. Atenție însă! Trebuie să ne asigurăm că nu îl vom umple mai mult decât trebuie. Imediat apoi, vom închide aparatul de vafe și vom găti vafele până vor deveni maro-aurii, dar și crocante la exterior, ceea ce înseamnă că vom avea nevoie de aproximativ 4-5 minute, pentru fiecare vafă. Odată ce vafa este gătită, se scoate din aparatul de vafe și se așază pe o farfurie. Procesul se repetă până când toată compoziția s-a terminat.

Pasul 6.  Vafele se transferă pe o farfurie, peste care vom pune o porție generoasă de înghețată de vanilie sau orice alt sortiment de înghețată preferați. Se poate întinde uniform cu o lingură sau cu o spatulă sau se poate lăsa întreagă. Imediat apoi, vom așeza deasupra și câteva căpșune proaspete, tăiate în felii potrivite, în prealabil. Vafele se pot orna cu câteva frunze de mentă proaspătă, un praf de zahăr pudră, iar deasupra înghețatei putem turna, după preferințe, chiar și puțină ciocolată topită. Procesul se repetă pentru toate celelalte vafe rămase și se pot servi imediat, atunci când vafele sunt încă calde și înghețata este topită sau la distanță de câteva minute, iar rețeta este gata!

Vafele cu înghețată și căpșune  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

Rețetă belgiană de Vafe cu înghețată și căpșune proaspete [Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Pandișpan cu zmeură. Nu este nevoie de praf de copt!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețetă de Tarte cu flori din marțipan. Alege să-i impresionezi pe toți!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Andreea Marin, despre cum este să crești un copil în zilele noastre. Cu ce a înlocuit vedeta tehnologia pentru fiica ei: “Toate astea nu poți să le înveți de pe ecranul unui computer.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate