Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă pentru zilele de post!

reteta urzici cu usturoi
Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă!

Mâncărica de urzici cu usturoi este preferata românilor în zilele de post.

Rețeta pentru mâncarea de urzici cu usturoi vine din Moldova, fiind supranumită mâncărică de urzici. Acest preparat se servește de obicei cu mămăligă.

Este un fel de mâncare simplu, deloc pretențios, tradițional românesc. Această rețetă este perfectă pentru perioada postului și vine la pachet cu aroma de primăvară.

Mâncărica de urzici cu usturoi, alături de mămăliguță,  este favorita românilor în perioada postului.

Urzicile au efecte benefice asupra organismului, fiind extrem de sănătoase și sățioase în combinație cu o garnitură zdravănă.

Unii cunosc acest preparat sub denumirea de urzici sleite  sau  urzici bătute. Se pot servi simple sau se poate adăuga hrean ras. De asemenea, piureul de urzici cu lapte si usturoi este o variantă delicioasă, preferată de gospodine pentru aroma deosebită și valorile nutritive ridicate.

reteta urzici cu usturoi

Iată care sunt ingredientele de care aveti nevoie pentru a prepara urzici delicioase cu usturoi!

INGREDIENTE:

6-8 grămezi de urzici

1 ceapă

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

1 căpățână de usturoi

1 lingură de făină

sare

Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

MOD DE PREPARARE

Înainte de toate, urzicile trebuie spălate de mai multe ori, apoi se vor opări în apă fierbinte, cu o linguriță de sare. Urzicile trebuie introduse în apă doar atunci când observați că a început „să bolborosească”.

După ce le fierbeți timp de 5 minute, urzicile trebuie scoase din tigaie și tocate cât mai mărunt (le puteți da prin mașina de tocat sau puteți să folosiți un blender).

reteta urzici cu usturoi

Nu aruncați apa! Vă puteți clăti părul sau o puteți bea, în ambele variante aduce beneficii.

Ceapa tocată în prealabil se va căli în ulei până va deveni aurie.

Adăugați urzicile, cățeii de usturoi și o lingură de făină.

Adăugați sare și aproximativ 200 ml de apă și lăsați amestecul să fiarbă la foc mic, până observați că scade apa. Amestecați continuu, pentru a nu se lipi de fundul oalei.

Citeste si: Halva de casă. Rețeta e mai simplă decât ai fi crezut. În plus, se face și rapid!

Când s-a evaporat toată cantitatea de apă și amestecul s-a îngroșat suficient, puteți opri focul. Pentru un gust intens de usturoi, adăugați 3 căței pisați cu aproximativ 2 minute înainte să opriți focul.

Mâncărica de urzici cu usturoi se servește caldă, alături de  mămăligă. Puteți adăuga hrean ras, dacă vă doriți o aromă deosebită.

Poftă bună!

 

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Paste gratinate la cuptor, cu piept de pui, mazăre, spanac, busuioc și mozzarella, rețeta pregătită de chef Roxana Blenche. „Ce bine arată. Senzație!”

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

L-am găsit!! Cine este SPP-istul lui Nicușor Dan, care a rupt inima femeilor pe rețelele de socializare: "Noroc cu domnul Președinte..." | EXCLUSIV

Alin Oprea, mărturisiri sfâșietoare despre copiii lui. Artistul nu i-a mai văzut de patru ani: „Sunt ai mei și îi iubesc la fel de mult ca înainte”

S-a gândit vreodată Cosmin Natanticu să se despartă de soția lui, Eliza? Comendiantul recunoaște ce a fost la începutul relației. „Important este că încă suntem aici.”

Dan Negru, mesaj emoționant despre Benone Sinulescu: „Am fost un prost. Iartă-mă!”

Cine a răpit-o pe Denisa Maria, de fapt! Bombă în cazul româncei de 30 de ani dispărută fără urmă din Italia


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies