Te-ai saturat de banalele retete pe care le-ai incercat luni de-a randul? Oana Cuzino propune cu ajutorul celor de la LoVEgan un pranz specific zonei Provence din Franta. Bucataria zonei este bazata in principal pe vegetale proaspete, cu pondere pe fructe, legume, nuci de tot felul, boabe, seminţe, ierburi aromate si ulei de masline. Asadar incearca si tu sa faci dovlecei Gascon.
Ingrediente:
Dovlecei – 130 g
Marar verde – 15 g
Paste orzo/ orez – 100 g
Pesto rosu – 2 g
Piper negru – 2 g
Rosii cherry – 2 buc.
Ulei masline – 50 ml
Usturoi – 1 caţel potrivit ca marime
Sare si piper – cate 1 g (dupa gust)
Preparare:
Taiem dovlecelul in felii de 2-3 cm pe care le punem in tigaia incinsa la foc iute. Dupa ce s-au rumenit pe prima faţa, ii intoarcem pe cealalta parte. Adaugam sarea si, presarat uniform pe toate feliile, caţelul de usturoi ras. Stropim cu ulei, mai lasam cateva secunde, dupa care punem piperul si mararul. Cand este gata, dam deoparte.
Oprim focul si rumenim cele 2 rosii cherry, taiate jumataţi, timp de 20-30 secunde, in tigaia incinsa.
Fierbem pastele/orezul conform indicaţiilor de pe ambalaj si le/ il tragem apoi la tigaie impreuna cu o lingura de pesto rosu si un praf de sare. Cand este gata, se rastoarna in farfurie, iar deasupra se asaza frumos dovleceii si rosiile rumenite.