Uite o reteta delicioasa de mucenici moldovenesti!

Uite o reteta delicioasa de mucenici moldovenesti!

Chef Doru de la "Draga mea prietena" a pregatit o portie delicioasa de mucenici moldovenesti. Iata de ce ai nevoie si cum se prepara ca la carte!

Ingrediente

1,5 kg faina tip 000
500 ml lapte cald
Un cub mare de drojdie proaspata
O lingura extract de vanilie
250 g zahar
200 ml unt topit
5 galbenusuri
Un praf de sare
Coaja de la o lamaie si o portocala

Pentru umplutura si sirop:
400 g nuci
200 g miere
100 g zahar
Coaja de la o lamaie si o portocala
Extract de vanilie
Rom

Mod de preparare

Se cerne faina. Se incalzeste laptele amestecat cu zaharul si vanilia. Se dizolva drojdia in putin lapte.In mijlocul fainii, se face un caus in care se toarna drojdia dizolvata, se presara putina faina si lasa 10-15 minute sa se activeze drojdia.

Se amesteca galbenusurile cu sarea si coaja de citrice, apoi se adauga impreuna cu laptele peste maiaua obtinuta.

Se framanta timp de 20-30 minute.

Se ung mainile cu unt topit si se continua sa se framante aluatul, adaugand putin cate putin unt, pana cand acesta se termina.
Se lasa la dospit timp de o ora la loc cald sau chiar in cuptor la 45 de grade Celsius.

Citește și: Horoscopul pentru ziua de marți, 30 decembrie 2025: Semnul zodiacal care are nevoie de ajutor să termine un proiect, dar refuză să îl ceară- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

Se formeaza mucenici in forma de 8, se pun in tava, se lasa sa mai creasca 10-15 minute, apoi se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-40 minute.

Se scot de la cuptor, se ung cu miere si se presara cu nuci maruntite si se aseaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de sirop.

Pentru sirop, se pune la fiert zaharul cu 100 ml apa, extractul de vanilie, coaja de lamaie si de portocala.

Cand au dat clocot, se iau se pe foc si se adauga restul de miere si romul.


1,5 kg faina tip 000
500 ml lapte cald
Un cub mare de drojdie proaspata
O lingura extract de vanilie
250 g zahar
200 ml unt topit
5 galbenusuri
Un praf de sare
Coaja de la o lamaie si o portocala

Pentru umplutura si sirop:
400 g nuci
200 g miere
100 g zahar
Coaja de la o lamaie si o portocala
Extract de vanilie
Rom


Mod de preparare


Se cerne faina.
Se incalzeste laptele amestecat cu zaharul si vanilia.
Se dizolva drojdia in putin lapte. 
In mijlocul fainii, se face un caus in care se toarna drojdia dizolvata, se presara putina faina si lasa 10-15 minute sa se activeze drojdia. 
Se amesteca galbenusurile cu sarea si coaja de citrice, apoi se adauga impreuna cu laptele peste maiaua obtinuta.
Se framanta timp de 20-30 minute.
Se ung mainile cu unt topit si se continua sa se framante aluatul, adaugand putin cate putin unt, pana cand acesta se termina.
Se lasa la dospit timp de o ora la loc cald sau chiar in cuptor la 45 de grade Celsius.
Se formeaza mucenici in forma de 8, se pun in tava, se lasa sa mai creasca 10-15 minute, apoi se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-40 minute.
Se scot de la cuptor, se ung cu miere si se presara cu nuci maruntite si se aseaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de sirop.
Pentru sirop, se pune la fiert zaharul cu 100 ml apa, extractul de vanilie, coaja de lamaie si de portocala.
Cand au dat clocot, se iau se pe foc si se adauga restul de miere si romul.- See more at: http://dragameaprietena.kanald.ro/retete/mucenici-moldovenesti_36901.html#view
ngrediente

1,5 kg faina tip 000
500 ml lapte cald
Un cub mare de drojdie proaspata
O lingura extract de vanilie
250 g zahar
200 ml unt topit
5 galbenusuri
Un praf de sare
Coaja de la o lamaie si o portocala

Pentru umplutura si sirop:
400 g nuci
200 g miere
100 g zahar
Coaja de la o lamaie si o portocala
Extract de vanilie
Rom


Mod de preparare


Se cerne faina.
Se incalzeste laptele amestecat cu zaharul si vanilia.
Se dizolva drojdia in putin lapte. 
In mijlocul fainii, se face un caus in care se toarna drojdia dizolvata, se presara putina faina si lasa 10-15 minute sa se activeze drojdia. 
Se amesteca galbenusurile cu sarea si coaja de citrice, apoi se adauga impreuna cu laptele peste maiaua obtinuta.
Se framanta timp de 20-30 minute.
Se ung mainile cu unt topit si se continua sa se framante aluatul, adaugand putin cate putin unt, pana cand acesta se termina.
Se lasa la dospit timp de o ora la loc cald sau chiar in cuptor la 45 de grade Celsius.
Se formeaza mucenici in forma de 8, se pun in tava, se lasa sa mai creasca 10-15 minute, apoi se dau la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30-40 minute.
Se scot de la cuptor, se ung cu miere si se presara cu nuci maruntite si se aseaza intr-o tava in care am pus un strat subtire de sirop.
Pentru sirop, se pune la fiert zaharul cu 100 ml apa, extractul de vanilie, coaja de lamaie si de portocala.
Cand au dat clocot, se iau se pe foc si se adauga restul de miere si romul.- See more at: http://dragameaprietena.kanald.ro/retete/mucenici-moldovenesti_36901.html#view



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Este Jorge un bărbat gelos? Care a fost cea mai mare minciună pe care a spus-o pentru dragoste: “Toți erau bogați, eu eram singurul care avea 0 lei.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Horoscop 28 decembrie 2025: O zodie simte că lucrurile stagnează

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate