Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum pregătește turtele de la ea din zonă, mai exact, ca în Teleorman.
Există nenumărate bunicuțe în mediul online, care aleg să își rupă puțin din timpul lor, pentru a arăta câteva trucuri, rețete și sfaturi de rețete, pentru urmăritorii de pe rețelele de socializare și nu numai. Printre acestea, se află și bunica Gherghina, care recent, a postat pe contul său de TikTok, un preparat tradițional și des făcut în...
Turte ca la Teleorman, rețeta pregătită de bunica Gherghina
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente
- 1 kg făină
- 700 ml apă
- o linguriță de sare
- o linguriță de zahăr
- o nuculiță de drojdie
- ulei
Mod de preparare
Citește și: În ce zile va fi difuzat serialul „Pierduți în dragoste”, începând din 16 iunie 2025- kanald.ro
- “Pregătesc turte, că mi-e o poftă de mor! În zona noastră, în Teleorman, se numesc turte și eu așa le zic, turte, nu scovergi, turte!
- Pentru aceste turte ne trebuie 1 kilogram de făină, 700 de mililitri de apă, zahăr, sare și drojdie.
- Am făcut un cuibușor în făină, punem sarea, zahărul și drojdia. Așa ca o linguriță de sare, o linguriță de zahăr, desfacem și drojdia și luăm o nuculiță de drojdie.
- Trecem la frământat, punem apa încet, încet, câte puțină, câte puțină. Apa trebuie să fie călduță la turte. Frământați mai mult coca, până se încorporează ea toată făina.
- O lăsăm acum la dospit, închinăm coca că așa se face, să iasă turtele bune.
- Când o vedeți crescută, atunci începeți să modelați formele pentru turte.
- Dacă doriți să faceți rețeta mea, eu folosesc numai drojdie proaspătă, nu folosesc drojdia uscată.
- Gata, a crescut drojdia de turte, ne apucăm să le formăm.
- Am pus uleiul la încins și urmează să coacem turtele. De-abia aștept să mănânc, că mi-e poftă de mor.
- Gata turtele, poftă bună!”, a explicat bunica Gherghina, în filmulețul postat pe contul său de TikTok.