Trucuri pentru a obtine o friptura frageda! Iata ce trebuie sa faci


Se apropie sarbatorile si cu siguranta ai pe lista ta de preparate favorite şi cateva fripturi. Dar pentru ca fripturile tale sa iasa foarte fragede, trebuie sa stii cateva trucuri foarte utile.

Carnea de porc

Cea mai simpla metoda de a obţine o friptura de porc foarte frageda este aceea de a marina carnea inainte de preparare. Nu numai ca va ajuta la fragezire, dar prin marinare vei putea sa-i oferi o gama larga de arome. Uleiul de masline, usturoiul, sosul de soia sau ghimbirul ofera o aroma deosebita fripturii de porc. Amesteca ingredientele, aşaza carnea de porc intr-o punga rezistenta resigilabila şi toarna peste ea amestecul obţinut. Lasa carnea la frigider timp de patru ore sau peste noapte. Carnea marinata se va gati mult mai uşor, va avea o aroma delicioasa şi va fi foarte frageda.

Cum sa gatesti corect friptura de vita. Sfaturi esentiale pentru o masa ca la restaurant

De asemenea, poţi obţine o friptura de porc frageda şi fara marinare. Secretul este ii acorzi timp şi sa nu te grabeşti. Daca vei gati carnea de porc prea repede sau la o temperatura prea mare, se va usca şi fibrele se vor intari. La cuptor, ar trebui sa laşi carnea de porc timp de 40 de minute pentru fiecare kilogram de carne, la o temperatura de 160 de grade Celsius

Cea mai buna marinada pentru carnea de miel

Durata de preparare variaza in funcţie de grosimea bucaţii de carne. Dupa ce carnea de porc s-a facut, scoate-o din cuptor şi las-o timp de 15 minute pe un platou pentru servit inainte de a o taia.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Fosta iubită a lui Bogdan Vlădău a ajuns manager! Daciana i-a cucerit inima lui Bogdan la un show televizat!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri