„Trei zile am avut cancer”. Povestea adevărată a Ruxandrei


„Trei zile am avut cancer”. Povestea adevărată a Ruxandrei

Multă vreme am deschis ușa cabinetelor medicale cu bună credință și încredere în cunoștințele, profesionalismul și experiența medicului pe care urma să îl consult.


In articol:

„Trei zile am avut cancer”. Povestea adevarata a Ruxandrei

Nu îmi amintesc să fi pus vreodată la îndoială diagnosticul sau tratamentul recomandat. E adevărat că, din fericire, nu m-am confruntat cu sitații grave sau limită.

Și chiar dacă m-aș fi confruntat, cum aș fi putut contrazice un om care a studiat și a văzut și tratat poate sute de cazuri ca al meu? Cu cunoștințele mele de anatomie din școală sau cu informații furnizate de dr. Google? Nu am înțeles-o mult timp pe mama care, ori de câte ori cineva din familie avea o problemă de sănătate, dădea câteva telefoane să ca să găsească un medic bun.
Nu toți medicii sunt buni? De ce, dacă am o problemă de sănătate, trebuie să caut un medic specialist bun sau foarte bun?

Citeste si: Andreea Bălan, prima declarație după ce a ajuns de urgență la spital, după ce s-a trezit într-o baltă de sânge

„Trei zile am avut cancer”. Povestea adevarata a Ruxandrei

Pentru că nu toți medicii sunt buni sau unii sunt mai buni și mai specialiști decât alții. Am ajuns să-i dau dreptate mamei. Dacă nu dau telefoane, dau cel puțin un Google. Parțial și experiența personală, dar mai ales situațiile prin care au trecut câțiva apropiați, mi-au demonstrat asta. Problema e că atunci când crezi că ai ajuns la un medic bun sau foarte bun, cu atât mai puțin îți trece prin cap să contești diagnosticul- care poate fi greșit – solicitând o a doua, dacă nu și o a treia opinie.

Lucru care cred că ar trebui să devină un principiu al fiecăruia dintre noi pentru că un diagnostic greșit, dacă nu ucide, așa cum mai vedem din când în când pe la știri, marchează sau poate marca destine. Într-o măsură mai mică sau mai mare. Cu consecințe pe termen mai scurt sau mai lung.

Citeste si: Maria „a murit” la Spitalul CF2 și-a „înviat” la Universitar. „Nu mă pot relaxa! Mi-e frig! Am o stare de neliniște! Ce se întâmplă? Ce am pățit? Dorința mea fierbinte a fost auzită undeva, în Cer"

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 22 martie profesor Radu Ștefănescu. Zodia care primeste o propunere interesantă de la cineva din trecut. Sfat: Analizează cu atenţie și nu te grăbi

Dan Bittman, probleme financiare din cauza pandemiei. Artistul se află într-o situație disperată

HOROSCOP 25-31 martie. Zodiac chinezesc. Săptămână excelentă pentru șobolani, Tigrii muncesc din greu

Andreea Bălan, prima declarație după ce a ajuns de urgență la spital, după ce s-a trezit într-o baltă de sânge

Nume de fete, vechi, românești. Cum se numeau fetițele acum sute de ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Katie Bates și Travis Clark s-au logodit! Ce surpriză i-a pregătit cântărețul iubitei lui?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri