Trei rețete pe care le poți face cu mămăliga care s-a răcit


Trei rețete pe care le poți face cu mămăliga care s-a răcit

Mămăliga care s-a răcit nu trebuie aruncată! Puteți prepara mai multe rețete cu ea și nu o să vă pară rău.


In articol:

Dacă vă place mămăliga, atunci puteți încerca mai multe rețete cu acest preparat, ca să nu vă plictisiți. Atunci când v-a rămas mămăligă și a apucat să se răcească, nu mai este la fel de gustoasă. Tocmai de aceea, o puteți găti din nou, în diverse feluri. 

Rețete cu mămăligă

Mămăliga fierbinte, răsturnată și tăiată cu ață, ne aduce cu siguranță aminte de copilărie. Acest aliment era nelipsit de pe masa bunicilor și trebuie să recunoaștem că era o adevărată plăcere să mâncăm mămăligă cu brânză, cu lapte sau cu diferite tocănițe. 

Dacă și dumneavoastră obișnuiți să preparați mămăligă, dar niciodată nu se termină și sunteți nevoite să o aruncați, iată că nu mai trebuie să faceți risipă. 

Din mămăliga rece se pot face mai multe rețete gustoase. Noi vă dăm 3 idei, iar dumneavoastră vă puteți alege preferata. 

1. Mămăligă la grătar cu legume coapte

Mămăliga rece se taie în bucăți mai mari și se pune într-o tigaie antiaderentă. Lăsați-o să se rumenească bine pe ambele părți. Între timp, puneți legumele care vă plac într-un vas termorezistent, stropiți-le cu puțin ulei de măsline, dați-le cu sare și lăsați-le la cuptor, aproximativ 15 minute. 

Legumele coapte și mămăliga la grătar se servesc cu brânză rasă sau cu puțin cașcaval ras deasupra. 

2. Mămăligă cu brânză la cuptor

Tăiați mămăliga în două, ca și cum ați tăia un blat de tort. Puneți prima bucată de mămăligă într-un vas termorezistent, pe care îl ungeți cu unt, presărați mozzarella sau cașcaval ras din belșug, iar apoi puneți a doua bucată de mămăligă. 

Presărați și deasupra mozzarella sau cașcaval și băgați vasul în cuptor, pentru aproximativ 15 minute. 

3. Pizza cu blat din mămăligă

Puneți mămăliga într-o tavă, în funcție de câtă v-a rămas. Peste ea, adăugați boabe de porumb fiert, dovlecei, roșii, cașcaval sau mozzarella și potriviți de sare și de piper. 

Pizza cu blat din mămăligă se coace pentru aproximativ 20 de minute. 

Cum se face mămăliga

La români, există o vorbă din popor: femeia care știe să facă mămăligă este bună de măritat. Chiar dacă multe persoane se feresc să prepare mămăligă, să știți că, în realitate, aceasta se face foarte ușor. 

Ingrediente:

  • 250 g mălai de porumb
  • un litru de apă
  • o linguriță de sare

Mod de preparare: 

Într-o oală mai mare sau într-un tuci, puneți apă la fiert, împreună cu sarea. Apoi începeți să adăugați mălai, puțin câte puțin, în timp ce amestecați energic cu un tel, ca să nu aveți cocoloașe. 

În momentul în care mămăliga începe să fiarbă, lăsați telul și amestecați cu o lingură de lemn. Aveți grijă să amestecați mereu în mămăligă, până când va fi gata. 

Mămăliga se face în aproximativ 10 minute. Apoi stingeți focul și acoperiți oala sau tuciul cu un capac, pentru câteva minute. Luați un platou sau un ”fund” de lemn, pe care tocați, în general, legumele, îl puneți deasupra oalei și răsturnați mămăliga dintr-o singură mișcare. 


Abonează-te pe

Citește și:

Tunsori la modă în 2021 pentru păr mediu. Află ce se poartă și ce nu!

ȘOCANT! George Burcea a ajuns să locuiască pe stradă! Cine și-a bătut joc de fostul Andreei Bălan

Compatibilitatea zodiilor în căsătorie. Care sunt cuplurile de aur ale zodiacului?

Salate simple pentru slăbit. 3 rețete care te ajută să mănânci pe săturate cu puține calorii!

Lifting facial, intervenția chirurgicală care-ți șterge 10 ani de pe chip! De ce este una dintre cele mai complexe operații în chirurgia estetică?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine este Ștefan Ciuculescu, noul concurent de la Survivor România? Mama lui este celebră și apreciată de toată lumea!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri