„Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea!” Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!

„Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea!” Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!
„Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea!” Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!

Află din rândurile următoare care este rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară. Este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde păstrează legătura cu urmăritorii săi din mediul online, împărtășind cu aceștia cele mai gustoase idei de rețete. De data aceasta, Sorin Bontea a pregătit o plăcinte de post cu varză.

Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea

Citește și: „Mie îmi place să am pe masă o friptură gustoasă de porc. Ce suculentă e!” Mușchiuleț de porc cu legume și condimente, rețeta lui chef Sorin Bontea!

Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!
Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos![Sursa foto: freepik]

Citește și: „Nu trebuie să le lăsăm foarte mult, cât să nu se facă piure.” Rețeta de tort cu blat de nucă și cremă fină cu brânză, lime, scorțișoară și mere caramelizate a lui chef Sorin Bontea!

Ingrediente:

Potrivit informațiilor oferite de Sorin Bontea, pentru aluat avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 de ml de apă caldă;
  • O lingură de zahăr;
  • o linguriță de sare;
  • 3 linguri de ulei;
  • O lingură de oțet;
  • 750-800 de grame de făină.

Pentru compoziție ne trebuie următoarele ingrediente:

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

  • o jumătate de varză;
  • 2 cepe;
  • sare și piper;
  • ulei.

Mod de preparare:

Chef Sorin Bontea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei. Prima dată, cheful a pregătit aluatul.

Începem cu aluatul pentru că trebuie să îl las să se odihnească 30 de minute.

Am aici 500 de ml de apă caldă. Punem prima dată apa, după care o lingură de zahăr, o linguriță de sare, 3 linguri de ulei, o lingură de oțet. 750 de grame de făină. Pot fi și 800 pentru că este importantă și umiditatea pe care o aveți în făină. La început mixăm încet. Am să mai adaug făină. Eu folosesc pentru aluat în general făină 650. Când începe aluatul să se strângă pe cârlig, atunci este gata.
Mai pun o lingură de ulei. Deja aluatul începe să nu mai lipească, înseamnă că este gata. Bag mâna puțin în făină și dau puțin pe margine ca să pot să iau tot. Am pus puțină făină în bol, pun și ulei și îl las să se odihnească pentru 30 de minute
.”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.

Cât timp aluatul se odihnea, chef Sorin Bontea a pregătit umplutura cu varză.

Pun ulei în tigaie și lăsăm să se încingă. Punem ceapa. Deja a început să se încingă. Vreau să pun varza și nu vreau să o călesc foarte mult, vreau să rămână crocantă. Varza e aproape gata, trebuie doar să îi mai pun sare și piper. Varza e gata, o pun la răcit .”, a explicat bucătarul.

Citește și: Lia este pusă la zid de băieții din „Casa Iubirii”. Incredibil ce acuzații îi sunt aduse concurentei: „Nu-mi vine să cred!”- kanald.ro

Citește și: Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi- stirilekanald.ro

Ulterior, chef Sorin Bontea a împărțit aluatul în 8 părți egale și le-a frământat până ce a obținut plăcințele.

Trebuie să facem foaia cât se poate de subțire, să se vadă degetul prin ea. Punem ulei la încins. Nu foarte mult, 3 linguri. Acum umplem plăcinta cu varză. Întindem bine. Acum iau din colț, întind puțin și aduc în mijloc. O împachetăm pe rotund. Asta este plăcinta, se simte varza când o pipăi și o punem la prăjit. Se vede pe margine că începe să se prăjească. O termin în cuptor. Bag plăcintele la cuptor la 180 de grade, 10-15 minute, până devin plăcintele crocante.”, a spus Sorin Bontea pe Facebook.  

Rețeta de plăcintă cu varză a lui chef Sorin Bontea. Un preparat de post, foarte gustos!
Sorin Bontea [Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

„Carne tocată, mirodenii, roșii, ceapă și fac perișoarele pentru ciorbă!” Rețeta de ciorbă de perișoare a Gabrielei Cristea!

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cătălin Dobrescu, nemulțumit de viitoarea soție? Ce îi reproșează fostul soț al Oanei Radu

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Accident mortal în Prahova! Două persoane au murit pe loc după ce s-au izbit cu autoturismul de un cap de pod

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies