Află din rândurile următoare care este rețeta de ștrudel cu mere a lui chef Joseph Hadad.
Chef Joseph Hadad este foarte activ pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online cele mai gustoase rețete. De data aceasta, îndrăgitul bucătar a pregătit o rețetă de ștrudel cu mere cu foi de plăcintă, pe care a împărtășit-o cu urmăritorii săi din mediul online.
Rețeta de ștrudel cu mere a lui chef Joseph Hadad
Citește și: „Mie îmi place sa fie puțin cald caramelul.” Rețeta de cremă de caramel a lui chef Joseph Hadad!
Ingrediente:
- 500 ml de smântână lichidă;
- 130 g zahăr alb;
- 3 mere verzi;
- 1/2 esență de vanilie
- 6 gălbenușuri de ou
- o lingură merișoare uscate
- 3 linguri de fulgi de cocos
- o linguriță de zahăr pudră
- 1/4 linguriță de scorțișoară
- 3 foi de plăcintă
- sucul de la o lămâie
- unt pentru uns
Opțional:
- 1 linguriță de amidon (pentru un sos mai gros)
- sos de ciocolată
- nuci si migdale coapte
Mod de preparare:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei:
„ 1. Într-o oală la foc mic, adăugați smântâna lichidă, zahărul, siropul de vanilie și amestecați până când zahărul s-a topit.
2. Într-un bol, omogenizați gălbenușurile de ou cu puțin amestec de smântână lichidă (aici se pune amidonul), apoi încorporați amestecul de gălbenușuri în amestecul de smântână.
3. După ce sosul s-a îngroșat, luați de pe foc și lăsați-l la răcit.
4. Într-un bol puneți niște apă și sucul de lămâie. Curățați merele de coajă și puneți-le în bolul de apă pe fiecare cum îl terminați de curățat.
5. Dați merele pe răzătoare și scurgeți foarte bine surplusul de apă. Amestecați cu mâna apoi merele, merișoarele, fulgii de cocos, scorțișoara și zahărul pudră (puneți nucile și migdalele tocate cine folosește), puneți deoparte.
Citește și: Armando și Mihai au murit în accidentul de la Ploiești. Viteza i-a băgat în mormânt- stirilekanald.ro
6. Întindeți o foaie de plăcintă și ungeți pe toată suprafața cu unt, repetați procesul pentru celelalte două foi punându-le una peste alta.
7. Aproape la marginea foilor, așezați pe lung amestecul de măr, apoi rulați, iar la final mai ungeți marginea foarte bine cu unt.
8. Ungeți o tava cu unt, așezați ștrudelul pe mijloc și mai ungeți-l uniform încă o dată cu unt. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 22 până la 30 de minute (să prindă o culoare arămie).
9. Plating: turnați sos pe o farfurie plată și decorați cu sosul de ciocolată. Așezați bucăți de ștrudel pe mijloc și serviți. Poftă bună!
Se pune cocos pentru a trage zeama, cine dorește poate înlocui cu pișcot sau biscuiți rași. ”, a explicat chef Joseph Hadad pe pagina sa de Instagram.