Tortul “Vrajitoarea". Cea mai simpla reţeta de tort! Iata cum se prepara!

Tortul “Vrajitoarea
Tortul “Vrajitoarea". Cea mai simpla reţeta de tort! Iata cum se prepara!

Acesta este unul dintre cele mai simple si mai gustoase torturi, care le iese tuturor. Reteta a fost transmisa din generatie in generatie.

 

Ingrediente pentru aluat
1 pahar de faina
1 pahar de zahar
5 oua
1 lingurita de praf de copt
zahar vanilat
Ingrediente pentru crema
1 ou
1 pahar de lapte
2,5 linguri de faina
1/2 de pahar de zahar
50 g de unt
Ingrediente
pentru glazura
50 g de unt
4 linguri de zahar
4 linguri de smantana
3 linguri de cacao
zahar vanilat
Mod de preparare
Pentru inceput bateti ouale cu zaharul si vanilia. Apoi adaugati faina, praful de copt si bateti din nou toate ingredientele.
Ungeti tava de copt cu unt sau margarina. Puneti aluatul in cuptorul preincalzit. Coaceti la temperatura medie, timp de aproximativ o ora, pana cand turta se va coace in interior.
Intre timp pregatiti crema! Bateti zaharul cu oul, zaharul vanilat, laptele si faina. Amestecati totul si puneti la foc mic. Fierbeti crema, amestecand continuu, pana se ingroasa. Cand crema va fi gata luati-o de pe foc, adaugati untul si amestecati bine.
Crema trebuie sa se raceasca.
In timp ce aluatul se coace in cuptor, aveti timp sa pregatiti glazura. Puneti in cratita bucati de unt. Puneti cratita la foc mic pentru a topi untul. Adaugati cacao, zaharul, vanilia si smantana. Amestecati si fierbeti pana cand zaharul se va dizolva. Nu trebuie sa aduceti glazura la fierbere.
Cand prajitura va fi gata, taiati-o in jumatate.
Pe o jumatate distribuiti uniform toata crema si acoperiti a doua parte a pandispanului. Turnati peste tort glazura de ciocolata. Puneti tortul in frigider pentru aproximativ 3 ore.
Sursa

Ingrediente pentru aluat

1 pahar de faina
1 pahar de zahar
5 oua
1 lingurita de praf de copt
zahar vanilat

Ingrediente pentru crema

1 ou
1 pahar de lapte
2,5 linguri de faina
1/2 de pahar de zahar
50 g de unt

Ingrediente

pentru glazura

50 g de unt
4 linguri de zahar
4 linguri de smantana
3 linguri de cacao
zahar vanilat

Mod de preparare


Pentru inceput bateti ouale cu zaharul si vanilia. Apoi adaugati faina, praful de copt si bateti din nou toate ingredientele. Ungeti tava de copt cu unt sau margarina. Puneti aluatul in cuptorul preincalzit. Coaceti la temperatura medie, timp de aproximativ o ora, pana cand turta se va coace in interior.


Intre timp pregatiti crema! Bateti zaharul cu oul, zaharul vanilat, laptele si faina. Amestecati totul si puneti la foc mic. Fierbeti crema, amestecand continuu, pana se ingroasa. Cand crema va fi gata luati-o de pe foc, adaugati untul si amestecati bine. Crema trebuie sa se raceasca.

In timp ce aluatul se coace in cuptor, aveti timp sa pregatiti glazura. Puneti in cratita bucati de unt. Puneti cratita la foc mic pentru a topi untul.
Adaugati cacao, zaharul, vanilia si smantana. Amestecati si fierbeti pana cand zaharul se va dizolva. Nu trebuie sa aduceti glazura la fierbere.

Cand prajitura va fi gata, taiati-o in jumatate. Pe o jumatate distribuiti uniform toata crema si acoperiti a doua parte a pandispanului. Turnati peste tort glazura de ciocolata. Puneti tortul in frigider pentru aproximativ 3 ore.

Sursa

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

VIDEO Patricia își schimbă stările după cum bate vântul? Ce nedumeriri are Moldo cu privire la acest aspect: "Știu că tu gândești ce gândesc și eu, dar vreau să văd dacă gândești... de fapt!"

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Ce nu a vrut Vaticanul să știe despre Papa Francisc? Ce s-a întâmplat cu adevărat în ultimele sale zile

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Sicriul Papei Francisc a fost mutat în Bazilica Sfântul Petru. Creștinii îi pot aduce un ultim omagiu

Comoara romană ascunsă, găsită înainte de Paște în Giurgiu! Este una dintre cele mai mari descoperiri din istoria recentă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies