Tort de ciocolata, vegan si fara gluten! Nu ai mai mancat asa ceva!

Tort de ciocolata, vegan si fara gluten! Nu ai mai mancat asa ceva!
Tort de ciocolata, vegan si fara gluten! Nu ai mai mancat asa ceva!

Aceasta reteta de tort este delicioasa si poate fi consumata fara probleme de catre vegani.

 

Ingrediente
Pentru blat:
1.5 cana (~220g) faina fara gluten
1 cana (200g) zahar brun
1/2 cana (48g) pudra de cacao
1+ ¼ lingurita praf de copt
½ lingurita sare
1 cana (240ml) lapte vegetal (soia, orez, migdale, etc)
2 lingurite (10ml) esenta de vanilie
½ cana (120ml) ulei de masline
2 linguri (30g) piure de mere
1 lingura (15ml) otet de mere
1 lingura seminte de in, 3 linguri apa fierbinte (pentru un “ou” vegan)
Pentru crema de ciocolata Ganache
300g ciocolata neagra vegana
1 cana (240ml) lapte de cocos
2 linguri (8g) ulei de
cocos
2 – 2.5 cani (250g – ~310g) zahar pudra
Preparare
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti una sau doua tavi rotunde cu ulei de cocos si decupati fasii de hartie de copt pe care le veti pune pe marginile interioare ale tavii/-lor.
Turnati faina si pudra de cacao intr-un vas pentru amestecat.
Adaugati zaharul, faina si sarea si amestecati.
Preparati “oul” vegan amestecand o lingura de seminte de in cu 3 linguri de apa fierbinte, dupa care lasati compozitia sa se lege timp de 1 minut.
Adaugati laptele vegetal, esenta de vanilie, uleiul de masline, otetul, piureul de mere si amestecati ingredientele intre ele.
Adaugati oul vegan si amestecati.
Impartiti aluatul obtinut in 2 si asezati-l in cele 2 tavi sau, daca aveti o singura tava rotunda, turnati toata compozitia in el, iar dupa ce se va coace, veti felia blatul in 2 jumatati. Coaceti timp de 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute verificati daca aluatul e copt facand testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea nu iese curata din aluat, mai !asati tava/tavile la cuptor timp de 5 minute.
Scoateti blatul/blaturile din cuptor si lasati-l/e la racorit.
Preparati crema vegana de ciocolata Ganache.
Puneti crema la frigider timp de o ora ca sa se intareasca.
Dupa ce s-a racit, amestecati-o din nou cu mixerul pana atinge consistenta dorita pentru a fi intinsa pe blat. Daca e prea lichida, mai adaugati ½ cana de zahar pudra.
Intindeti crema pe cele 2 blaturi/jumatati de blat.
Serviti tortul (se pastreaza proaspat la frigider pana la 4-5 zile).
Sursa

Ingrediente

Pentru blat:


1.5 cana (~220g) faina fara gluten
1 cana (200g) zahar brun
1/2 cana (48g) pudra de cacao
1+ ¼ lingurita praf de copt
½ lingurita sare
1 cana (240ml) lapte vegetal (soia, orez, migdale, etc)
2 lingurite (10ml) esenta de vanilie
½ cana (120ml) ulei de masline
2 linguri (30g) piure de mere
1 lingura (15ml) otet de mere
1 lingura seminte de in, 3 linguri apa fierbinte (pentru un “ou” vegan)

Pentru crema de ciocolata Ganache

300g ciocolata neagra vegana
1 cana (240ml) lapte de cocos
2 linguri (8g) ulei de cocos
2 – 2.5 cani (250g – ~310g) zahar pudra

Preparare

Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.

Ungeti una sau doua tavi rotunde cu ulei de cocos si decupati fasii de hartie de copt pe care le veti pune pe marginile interioare ale tavii/-lor.

Turnati faina si pudra de cacao intr-un vas pentru amestecat.Adaugati zaharul, faina si sarea si amestecati.

Preparati “oul” vegan amestecand o lingura de seminte de in cu 3 linguri de apa fierbinte, dupa care lasati compozitia sa se lege timp de 1 minut.

Adaugati laptele vegetal, esenta de vanilie, uleiul de masline, otetul, piureul de mere si amestecati ingredientele intre ele.Adaugati oul vegan si amestecati.

Impartiti aluatul obtinut in 2 si asezati-l in cele 2 tavi sau, daca aveti o singura tava rotunda, turnati toata compozitia in el, iar dupa ce se va coace, veti felia blatul in 2 jumatati. Coaceti timp de 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute verificati daca aluatul e copt facand testul cu scobitoarea. Daca scobitoarea nu iese curata din aluat, mai !asati tava/tavile la cuptor timp de 5 minute.Scoateti blatul/blaturile din cuptor si lasati-l/e la racorit.Preparati crema vegana de ciocolata Ganache.

Puneti crema la frigider timp de o ora ca sa se intareasca.Dupa ce s-a racit, amestecati-o din nou cu mixerul pana atinge consistenta dorita pentru a fi intinsa pe blat. Daca e prea lichida, mai adaugati ½ cana de zahar pudra.

Intindeti crema pe cele 2 blaturi/jumatati de blat.

Serviti tortul (se pastreaza proaspat la frigider pana la 4-5 zile).

Sursa

Citește și: Horoscopul pentru ziua de luni, 29 decembrie 2025: Semul zodiacal care se simte epuizat și are nevoie de o perioadă mai lungă de odihnă- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum arată Crăciunul pentru Mariana Moculescu și ce dorințe are pentru anul 2026: „Viața se poate schimba brusc.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Ce interdicție a primit Alin Oprea de la soția lui, Medana, în seara de Revelion: „Sper să mă fi ascultat!”

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies