Tort cupola cu crema de piersici! Cea mai gustoasa reteta!

Tort cupola cu crema de piersici! Cea mai gustoasa reteta!
Tort cupola cu crema de piersici! Cea mai gustoasa reteta!

Crema usoara de piersici cat si decorul pot fi adaptate in functie de ocazia la care se serveste acest tort delicios cu fructe.

 

Ingrediente blat:
6 oua,
6 linguri de ulei,
o cana zahar,
o cana faina,
un plic praf de copt,
un plic zahar vanilat
Ingrediente crema:
un kg iaurt cu piersici,
300 ml frisca,
300 grame piersici din compot taiate bucati mici,
30 grame gelatina hidratata in
200 ml suc de la compotul de piersici,
100 grame zahar
Mod preparare
Se bat albusurile tari cu zaharul si galbenusurile cu uleiul, apoi se amesteca si se adauga faina si praful de copt. Se coace intr-o tava mare de aragaz pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in triunghiuri.
Se captuseste un castron cu film transparent si apoi cu triunghiurile de blat si apoi se trece la preparat crema.
Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul si cu bucatile de piersica, apoi cu gelatina topita, si se toarna peste blatul pregatit mai devreme. Se acopera cu alte bucati de blat si se da la frigider pana a doua zi
Dupa ce se rastoarna pe platou, se acopera tortul cu pasta de zahar si se taie cate o felie repede ca ne ploua in gura.
Acest tort usor poate fi decorat in functie de ocazia la care se serveste, de asemenea, il puteti pregati cu fructele de sezon pe care le gasiti.
Reteta tortului cupola cu crema de piersici a fost propusa de FlorentinaG pe forum culinar.
Serviti tortul cupola cu crema de piersici de la rece.
Sursa


Ingrediente blat:


6 oua,
6 linguri de ulei,
o cana zahar,
o cana faina,
un plic praf

de copt,
un plic zahar vanilat

Ingrediente crema:

un kg iaurt cu piersici,
300 ml frisca,
300 grame piersici din compot taiate bucati mici,
30 grame gelatina hidratata in 200 ml suc de la compotul de piersici,
100 grame zahar

Mod preparare

Se bat albusurile tari cu zaharul si galbenusurile cu uleiul, apoi se amesteca si se adauga faina si praful de copt.
Se coace intr-o tava mare de aragaz pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in triunghiuri.Se captuseste un castron cu film transparent si apoi cu triunghiurile de blat si apoi se trece la preparat crema.

Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul si cu bucatile de piersica, apoi cu gelatina topita, si se toarna peste blatul pregatit mai devreme. Se acopera cu alte bucati de blat si se da la frigider pana a doua zi Dupa ce se rastoarna pe platou, se acopera tortul cu pasta de zahar si se taie cate o felie
repede ca ne ploua in gura.

Acest tort usor poate fi decorat in functie de ocazia la care se serveste, de asemenea, il puteti pregati cu fructele de sezon pe care le gasiti.

Reteta tortului cupola cu crema de piersici a fost propusa de FlorentinaG pe forum culinar.Serviti tortul cupola cu crema de piersici de la rece.

Sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Vești bune pentru pensionare! Ajutor financiar acordat în 2025 – cine primește bani în plus?

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Alexandru Ciucu, prima reacție după acuzațiile Alinei Sorescu: „Se spun despre mine minciuni strigătoare la cer”

Ce semne a primit Claudiu Molnar, după decesul soției sale: „A aprins-o în dormitor...”

Cine a omorât-o, de fapt, pe Elodia? Dan Diaconescu rupe tăcerea, după mai bine de 15 ani de la controversata dispariție: „Sigur nu Cioacă singur”

VIDEO „Ne este foarte frică”. Măcelul din Urziceni. Atacatorii au fost capturați


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies