Un tort delicios cu piscoturi si visine care nu necesita coacere. Se face rapid si nu te costa mult.
Ingrediente:
Pentru blat si crema tort:
250 g piscoturi de sampanie
300 ml frisca lichida
170 g de unt
10 g de gelatina (foite)
170 g de zahar
300 g de smantana
300 g de iaurt
500 g de visine (visine congelate sau proaspete)
Pentru sirop tort:
200 ml de lapte
2-3 linguri de zahar
Pentru ornat tort:
1 lingura de zahar tos
10-15 visine cu codite sau fara
50-100 g de ciocolata cu lapte
Mod de
Intr-o cratita se ard 2-3 linguri de zahar, nu foarte tare, doar cat sa prinda putina culoare si sa nu devina prea amarui. Zaharul ars se stinge cu lapte rece si se lasa cratita la foc mic pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se ia un platou de tort in care vom servi la final tortul si punem un inel de tort (sau preparam tortul direct in forma de tort cu pereti detasabili).
Jumatate din compozitia de crema de tort se pune peste stratul de piscoturi. Se aseaza frumos pe toata suprafata formei de tort si se acopera cu un alt strat de piscoturi insiropate si apoi se adauga restul de crema si se niveleaza. Se lasa tortul la frigider cateva ore (4-5 ore) sa se intareasca bine. Dupa ce tortul cu fructe este gata, se scoate inelul cu grija si se orneaza dupa gust. Ciocolata cu lapte se topeste pe foc si se decoreaza tortul stropindu-l pe margini. Pe mijlocul tortului se presara ciocolata rasa. Visinele spalate se dau prin zahar tos, pana cand vor avea un aspect de “promoroaca” dupa care se orneaza tortul cu ele.
Tort cu visine si piscoturi, o reteta de tort festiv, potrivit pentru ocazii deosebite, foarte gustos, cu un gust minunat, dulce-acrisor si o aroma placuta de visine. O reteta de tort cu fructe aspectuos, o adevarata prajitura cu visine.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro