Tort cu mere, de post! Cel mai simplu si gustos desert!

Tort cu mere, de post! Cel mai simplu si gustos desert!
Tort cu mere, de post! Cel mai simplu si gustos desert!

Tort cu mere - un desert delicios. De la prima gustare simti cum te inviorezi. Acest tort de mere este cunoscut si sub denumirea de tort englezesc cu mere.

 

Ingrediente:
250 g faina
150 g margarina
90 g zahar
sare
750 g mere decojite
1 lamaie
1 lingurita de scortisoara macinata
1 lingura de amidon alimentar
6 linguri de gem de caise
Instructiuni:
Mixam margarina cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam drojdia frecata cu o lingurita de zahar, sarea, coaja de lamaie si 3 linguri de apa. Le omogenizam si adaugam treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantam bine si il lasam la dospit. Decojim merele, indepartam semintele si le taiem in cubulete.
Stoarcem zeama de lamaie, adaugam zaharul, scortisoara, amidonul, gemul si le amestecam cu merele. Ungem cu putin ulei sau margarina o tava de tort sau folosim hartie de copt pentru a preveni lipirea tortului de marginile formei. Impartim aluatul in doua. O jumatate se intinde in forma rotunda, apoi se asaza in tava de tort sau intr-o forma rotunda de 28 cm si se taie marginile. Turnam apoi umplutura cu mere si intindem si a doua jumatate de aluat.
Apasam aluatul cu mana, astfel incat cubuletele de mere sa se aseze bine. La mijlocul tortului taiem un orificiu pentru a lasa aburii sa iasa. Apoi punem tortul de mere la copt pentru 45 minute in cuptorul preincalzit la 180 C. Dupa ce scoatem tortul din cuptor, il ungem cu gem de caise. Taiem tortul cand s-a racit.
Sursa

Ingrediente:

250 g faina
150 g margarina
90 g zahar
sare
750 g mere decojite
1 lamaie
1 lingurita de scortisoara macinata
1

lingura de amidon alimentar
6 linguri de gem de caise

Instructiuni:

Mixam margarina cu zaharul pana ce acesta se topeste. Adaugam drojdia frecata cu o lingurita de zahar, sarea, coaja de lamaie si 3 linguri de apa. Le omogenizam si adaugam treptat faina cernuta, pana ce aluatul devine nelipicios. Il framantam bine si il lasam la dospit. Decojim merele, indepartam semintele si le taiem in cubulete.
Stoarcem zeama de lamaie, adaugam zaharul, scortisoara, amidonul, gemul si le amestecam cu merele. Ungem cu putin ulei sau margarina o tava de tort sau folosim hartie de copt pentru a preveni lipirea tortului de marginile formei. Impartim aluatul in doua. O jumatate se intinde in forma rotunda, apoi se asaza in tava de tort sau intr-o forma rotunda de 28 cm si se taie marginile. Turnam apoi umplutura cu mere si intindem si a doua jumatate de aluat.
Apasam aluatul cu mana, astfel incat cubuletele de mere sa se aseze bine. La mijlocul tortului taiem un orificiu pentru a lasa aburii sa iasa. Apoi punem tortul de mere la copt pentru 45 minute in cuptorul preincalzit la 180 C. Dupa ce scoatem tortul din cuptor, il ungem cu gem de caise. Taiem tortul cand s-a racit.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Irina Columbeanu, apariție alături de mama ei, într-un avion privat. Cât costă geanta pe care o purta

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Denisa Coțolan a născut! Iancu Sterp a devenit tătic pentru prima dată și a postat prima imagine cu bebelușul

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Ce mesaj i-ar fi transmis Mălina Guler iubitului ei înainte să se stingă din viață. Ce s-ar fi întâmplat cu ea înainte de tragicul eveniment

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies