Tort cu fructe de padure! Reteta usoara pe care o pot face si incepatoarele!

Tort cu fructe de padure! Reteta usoara pe care o pot face si incepatoarele!
Tort cu fructe de padure! Reteta usoara pe care o pot face si incepatoarele!

Aceasta reteta de fructe de padure este delicioasa si se face usor.

 

Pentru blat: 180 g faina, 80 g zahar pudra, 150 g unt, coaja de la o lamaie rasa, 1 ou.
Pentru crema: 250 ml frisca, 400 ml smantana, o lingura zeama de lamaie, 150 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina, 600 g fructe de padure (zmeura, coacaze, afine).
Pentru decor: 1 pachet jeleu rosu.
Se amesteca faina cu zaharul pudra, se adauga untul taiat cubulete, coaja de lamaie, oul si se framanta un aluat potrivit de tare. Se da la frigider pentru 1-2 ore. Se intinde aluatul in foaie si se asaza pe fundul formei de tort, care a fost unsa si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca in forma.
Se pune gelatina in 100 ml apa rece la inmuiat pentru aproximativ 10 minute, apoi se topeste pe foc fara sa fiarba. Se amesteca frisca batuta cu smantana, zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra, apoi se adauga gelatina si se omogenizeaza. Se pun jumatate din fructe in crema si se amesteca usor. Se toarna in forma peste blat si se da la frigider pentru o ora. Se asaza deasupra tortului fructele ramase si se toarna jeleul, preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se da la rece pentru 4 ore si apoi se poate servi.
sursa

Pentru blat: 180 g faina, 80 g zahar pudra, 150 g unt, coaja de la o lamaie rasa, 1 ou.

Pentru crema: 250 ml frisca, 400 ml smantana, o lingura zeama de lamaie, 150 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina, 600 g fructe de padure (zmeura, coacaze, afine).



Pentru decor: 1 pachet jeleu rosu.

Se amesteca faina cu zaharul pudra, se adauga untul taiat cubulete, coaja de lamaie, oul si se framanta un aluat potrivit de tare. Se da la frigider pentru 1-2 ore. Se intinde aluatul in foaie si se asaza pe fundul formei de tort, care a fost unsa si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute, dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca in forma.
Se pune gelatina in 100 ml apa rece la inmuiat pentru aproximativ 10 minute, apoi se topeste pe foc fara sa fiarba. Se amesteca frisca batuta cu smantana, zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra, apoi se adauga gelatina si se omogenizeaza. Se pun jumatate din fructe in crema si se amesteca usor. Se toarna in forma peste blat si se da la frigider pentru o ora. Se asaza deasupra tortului fructele ramase si se toarna jeleul, preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se da la rece pentru 4 ore si apoi se poate servi.

sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop 28 decembrie 2025: O zodie simte că lucrurile stagnează

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Este dispusă Anca Țurcașiu să ajungă din nou la căsătorie? Ce spune artista și cum vede legătura cu partenerul ei: “Suntem căsătoriți pe veci!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies