Tort cu branza de vaci si frisca! Reteta de care te vei indragosti!

Tort cu branza de vaci si frisca! Reteta de care te vei indragosti!
Tort cu branza de vaci si frisca! Reteta de care te vei indragosti!

Aceasta reteta de tort este atat de simpla, incat o poti face la orice ora.

 

Ingrediente
Pentru blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
Pentru umplutura
250 g branza de vaci
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
200 g iaurt ecremat (gras)
5 foi de gelatina alba
500 g frisca
125 g zahar tos
zahar pudra
Mod de preparare
Aluatul
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160 grade si se lasa sa se raceasca.
Umplutura
Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar.
Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege.
A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.
Sursa

Ingrediente

Pentru blat

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

Pentru umplutura

250 g branza de vaci
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
200 g iaurt ecremat (gras)
5 foi de gelatina alba
500 g frisca
125 g zahar tos
zahar pudra

Mod

de preparare

Aluatul


Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160 grade si se lasa sa se raceasca.

Umplutura

Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar.


Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege. A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Europa este implicată în mari probleme financiare? Ce a avut de spus Monica Tatoiu, cu privire la acest subiect: "Se spune că se împlinesc dorințele!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Veronica se pregătește pentru una dintre cele mai mari schimbări din viața sa. CE SE VA ÎNTÂMPLA cu parcursul ei în emisiune: "Dacă ați ști cât de greu și cât de...". MESAJUL concurentei din Casa Iubirii stârnește reacții: "O să aleg cu grijă"

La ce concluzie a ajuns Victor Slav, cu privire la ce aspect nu înțeleg femeile la bărbați? Vedeta TV a recunoscut că resimte o presiune aparte! "Totul este foarte simplu la noi!"

Dorobanțu o invită pe Veronica în camera roșie, iar Ahmed fierbe de gelozie! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de joi, 11 decembrie, din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies