Tort cu branza de vaci si frisca! Reteta de care te vei indragosti!


Tort cu branza de vaci si frisca! Reteta de care te vei indragosti!

Aceasta reteta de tort este atat de simpla, incat o poti face la orice ora.

 

Ingrediente
Pentru blat
6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
Pentru umplutura
250 g branza de vaci
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
200 g iaurt ecremat (gras)
5 foi de gelatina alba
500 g frisca
125 g zahar tos
zahar pudra
Mod de preparare
Aluatul
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160 grade si se lasa sa se raceasca.
Umplutura
Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar.
Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege. A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.
Sursa

Ingrediente

Pentru blat

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

Pentru umplutura

250 g branza

de vaci
coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
200 g iaurt ecremat (gras)
5 foi de gelatina alba
500 g frisca
125 g zahar tos
zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul


Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si albusurile spuma, se toarna aluatul intr-o forma rotunda (26 cm diametrul) tapetata cu hartie, se coace circa 30 de minute in cuptorul incins la 160 grade si se lasa sa se raceasca.


Umplutura

Se amesteca branza de vaci cu coaja rasa, zeama de lamaie si iaurtul, dupa care se incorporeaza gelatina inmuiata si stoarsa si la sfarsit frisca batuta cu zahar.

Se taie blatul copt si racit in doua (pe orizontala), se aseaza prima jumatate pe fundul tavii, se acopera cu umplutura de branza, se netezeste cu un cutit si se da 2 ore la frigider sa se inchege. A doua jumatate de blat se taie in bucati triunghiulare, gata pentru servit, se aseaza peste umplutura inchegata si se pudreaza cu zahar.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Schimbări în grila Kanal D de weekend  

Soția l-a prins cu amanta în apartament! Dezvăluiri ȘOC din showbiz

Care este relația Gabrielei Cristea cu soacra ei: ”Eu seara mă culc cu ei în gând, mă rog pentru ei”

Vlăduța Lupău, noi detalii despre nuntă și botez: „Reluăm toate pregătirile cu petrecerea”

Viviana Sposub, primele detalii despre nunta cu George Burcea: „Abia aștept să fiu mireasă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Irinel Columbeanu a dezvăluit că Monica Gabor s-a căsătorit cu Mr. Pink

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri