Tort "Ciresica" - perfect pentru zilele de vara! Uite ce simplu se face!

Tort
Tort "Ciresica" - perfect pentru zilele de vara! Uite ce simplu se face!

Acest tort este foarte gustos si foarte rapid de facut. Iata de ce ingrediente ai nevoie.

 

Blat: 8 oua, 10 linguri zahar, 8 linguri faina, 3 linguri cacao, o lingura ulei, 1/2 lingurita praf de copt, sare.
Umplutura: 2 linguri zahar, 500 ml frisca lichida, 500 g cirese, 100 g migdale feliate, 250 g mascarpone.
Pentru blat, se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Se bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Apoi se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 24 cm diametru, si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 minute pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate blatul din cuptor si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se scot samburii de la cirese, dupa ce se aleg cele mai frumoase si sanatoase pentru decor si se lasa un timp cu zahar sa isi lase zeama.
Se bat bine 250 ml din frisca. Cand s-a intarit, se adauga siropul de cirese, precum si cateva fructe. Frisca se adauga peste mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza. Intre timp, se taie blatul in trei felii. Cu o pensula se insiropeaza cele trei blaturi, de preferinta tot cu sirop de la cirese. Se asaza primul blat, se toarna crema de mascarpone. Peste crema se pune al doilea blat, 2-3 linguri din crema mascarpone iar in centru se asaza ciresele.
Marginea trebuie sa ramana libera. Se bate si restul de 250 ml frisca. Se umple tortul cu frisca alba pana deasupra cireselor. Se asaza apoi si cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza cu frisca ramasa si cirese. Apoi se da la rece pentru minimum doua ore.
Sursa

Blat: 8 oua, 10 linguri zahar, 8 linguri faina, 3 linguri cacao, o lingura ulei, 1/2 lingurita praf de copt, sare.



Umplutura: 2 linguri zahar, 500 ml frisca lichida, 500 g cirese, 100 g migdale feliate, 250 g mascarpone.

Pentru blat, se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Se bate in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Apoi se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, de 24 cm diametru, si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate blatul din cuptor si se lasa pe un gratar sa se raceasca. Se scot samburii de la cirese, dupa ce se aleg cele mai frumoase si sanatoase pentru decor si se lasa un timp cu zahar sa isi lase zeama. Se bat bine 250 ml din frisca. Cand s-a intarit, se adauga siropul de cirese, precum si cateva fructe. Frisca se adauga peste mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza.
Intre timp, se taie blatul in trei felii. Cu o pensula se insiropeaza cele trei blaturi, de preferinta tot cu sirop de la cirese. Se asaza primul blat, se toarna crema de mascarpone. Peste crema se pune al doilea blat, 2-3 linguri din crema mascarpone iar in centru se asaza ciresele. Marginea trebuie sa ramana libera. Se bate si restul de 250 ml frisca. Se umple tortul cu frisca alba pana deasupra cireselor. Se asaza apoi si cel de-al treilea blat insiropat. Se orneaza cu frisca ramasa si cirese. Apoi se da la rece pentru minimum doua ore.

Sursa

 

Citește și: Este cod roșu de viscol! Rafale de peste 120 km/h și vizibilitate zero în zonele montane- kanald.ro

Citește și: Crimă șocantă de Crăciun! Un bărbat de 36 de ani, ucis într-un scandal cu peste 20 de persoane. Victima a fost lovită în zona capului de 4 persoane, inclusiv un minor de 14 ani, pe care nu îi cunoștea- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mesajul postat de Oana Lis la aflarea veștii că actrița Brigitte Bardot s-a stins din viață. Ce a făcut Viorel Lis când s-a întâlnit cu ea: „N-a rezistat la așa legendă de femeie.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Chef Orlando Zaharia, fotografie prețioasă din locul special sufletului său. Unde a ajuns și ce amintiri i-au venit în minte: "Locul cel mai frumos de pe Pământ."

Andreea Mantea anunță numele primului finalist din „Casa iubirii”! Aflați cine va intra în marea finală în ediția de duminică, 28 decembrie, difuzată de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies