Tocanita de ciuperci dupa reteta Franciscai! O poti prepara si tu acasa!


Francisca frumoasa artista ce i-a pus „Lacat la inima” lui Pacha Man este as in bucatarie.

 

Originara din Botosani, artista prepara niste bucate moldovenesti de te lingi pe degete.
Bruneta ar avea sanse mari sa castige un show culinar si de curand le-a demonstrat admiratorilor de pe facebook cum se prepara o tocanita de ciperci.
„Reteta, trebuie sa recunosc nu este o reteta moldoveneasca ci o reteta pe care am luat-o de la restaurantul Cocosu Rosu, intr-o seara am mancat acolo si atat de mult mi-a placut ca am fost la bucatarul sef si l-am rugat sa ma invete sa o pregatesc. Zis si facut iar acum vreau sa o impartasesc si cu voi”  a declarat Francisca
INGREDIENTE:
500 g ciuperci
2 ardei grasi
3 cepe
1 cutie cu rosii decojite
cimbru
1 legatura de patrunjel
ulei
2 linguri vin alb
sare
piper
PREPARARE:
Spalam ciupercile, le curatam, apoi le taiem felii subtiri. Ardeii si ceapa le tocam cat mai marunt. Calim ceapa in ulei pana incepe sa luceasca, moment in care adaugam ciupercile si ardeii. Asezonam cu sare, piper, cimbru si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete. Punem 2 linguri de vin alb si apa cat este nevoie sa acoperim ciupercile. Lasam sa fiarba la foc moderat, punem o lingurita de faina in ploaie, sa nu faca cocoloase si lasam sa scada lichidul cat mai mult. La final, presaram verdeata tocata foarte fin si servim cu mamaliga calda sau orez fiert.

Originara din Botosani, artista prepara niste bucate moldovenesti de te lingi pe degete.

Bruneta ar avea sanse mari sa castige un show culinar si de curand le-a demonstrat admiratorilor de pe facebook cum se prepara o tocanita de ciperci.

„Reteta, trebuie sa recunosc nu este o reteta moldoveneasca ci o reteta pe care am luat-o de la restaurantul Cocosu Rosu, intr-o seara am mancat acolo si atat de mult mi-a placut ca am fost la bucatarul sef si l-am rugat sa ma invete sa o pregatesc. Zis si facut iar acum vreau sa o impartasesc si cu voi”  a declarat Francisca

INGREDIENTE:

500 g ciuperci
2 ardei grasi
3 cepe
1 cutie cu rosii decojite
cimbru
1 legatura de patrunjel
ulei
2 linguri vin alb
sare
piper

PREPARARE:

Spalam ciupercile, le curatam, apoi le taiem felii subtiri. Ardeii si ceapa le tocam cat mai marunt. Calim ceapa in ulei pana incepe sa luceasca, moment in care adaugam ciupercile si ardeii. Asezonam cu sare, piper, cimbru si adaugam rosiile decojite si taiate cubulete. Punem 2 linguri de vin alb si apa cat este nevoie sa acoperim ciupercile. Lasam sa fiarba la foc moderat, punem o lingurita de faina in ploaie, sa nu faca cocoloase si lasam sa scada lichidul cat mai mult. La final, presaram verdeata tocata foarte fin si servim cu mamaliga calda sau orez fiert.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Enrique Iglessias şi-a pierdut tatăl! Bărbatul a murit de coronavirus!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri