Tiramisu cu nuci caramelizate! Reteta asta e geniala!


Tiramisu cu nuci caramelizate este foarte delicios si, desi iti ia ceva timp sa il pregatesti, iti poti impresiona familia.

 

Ingrediente
250 g piscoturi
250 g iaurt grecesc
250 g mascarpone
250 g frisca
3 linguri zahar
150 g nuci
6 linguri zahar (pentru caramel)
Sirop
150 ml apa
2-3 linguri ness
2 linguri zahar
Decor
100-125 g frisca
100 g nuci
4-5 linguri zahar
Mod de preparare
Tapeteaza o forma de cozonac cu film alimentar.
Pune zaharul intr-o craticioara si caramelizeaza-l, adauga apoi miezul de nuca si imbraca nucile complet in zahar. Rastoarna-le pe o foaie de copt si lasa-le sa se intareasca. Zdrobeste apoi acest crantz cu ajutorul unui facalet.
Mixeaza iaurtul cu mascarpone, zaharul, frisca si crantz-ul.
Pregateste si siropul de cafea, apoi inmoaie piscoturile in acest sirop si aseaza un prim strat de piscoturi, in tava de copt. Acopera cu crema de mascarpone, aseaza al doilea strat de piscoturi si continua in acest mod pana la terminarea cremei si a piscoturilor.
Acopera tiramisu cu folie alimentara si da-l la rece, circa 3 ore.
Rastoarna tiramisu pe un platou, acopera-l cu frisca si decoreaza-l cu crantz de nuci, pregatit in acelasi fel ca prima data.
Sursa

Ingrediente

250 g piscoturi
250 g iaurt grecesc
250 g mascarpone
250 g frisca
3 linguri zahar
150 g nuci
6 linguri zahar (pentru caramel)

Sirop

150 ml apa
2-3 linguri ness
2 linguri zahar

Decor

100-125 g frisca
100 g nuci
4-5 linguri zahar

Mod de preparare

Tapeteaza o forma de cozonac cu film alimentar.

Pune zaharul intr-o craticioara si caramelizeaza-l, adauga apoi miezul de nuca si imbraca nucile complet in zahar. Rastoarna-le pe o foaie de copt si lasa-le sa se intareasca. Zdrobeste apoi acest crantz cu ajutorul unui facalet.

Mixeaza iaurtul cu mascarpone, zaharul, frisca si crantz-ul.

Pregateste si siropul de cafea, apoi inmoaie piscoturile in acest sirop si aseaza un prim strat de piscoturi, in tava de copt. Acopera cu crema de mascarpone, aseaza al doilea strat de piscoturi si continua in acest mod pana la terminarea cremei si a piscoturilor.

Acopera tiramisu cu folie alimentara si da-l la rece, circa 3 ore.

Rastoarna tiramisu pe un platou, acopera-l cu frisca si decoreaza-l cu crantz de nuci, pregatit in acelasi fel ca prima data.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Ioana Ginghină a dat vestea, la trei luni de a divorț! „Am spus un mare DA!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri