Tiramisu cu nuci caramelizate! Reteta asta e geniala!


Tiramisu cu nuci caramelizate! Reteta asta e geniala!

Tiramisu cu nuci caramelizate este foarte delicios si, desi iti ia ceva timp sa il pregatesti, iti poti impresiona familia.

 

Ingrediente
250 g piscoturi
250 g iaurt grecesc
250 g mascarpone
250 g frisca
3 linguri zahar
150 g nuci
6 linguri zahar (pentru caramel)
Sirop
150 ml apa
2-3 linguri ness
2 linguri zahar
Decor
100-125 g frisca
100 g nuci
4-5 linguri zahar
Mod de preparare
Tapeteaza o forma de cozonac cu film alimentar.
Pune zaharul intr-o craticioara si caramelizeaza-l, adauga apoi miezul de nuca si imbraca nucile complet in zahar. Rastoarna-le pe o foaie de copt si lasa-le sa se intareasca. Zdrobeste apoi acest crantz cu ajutorul unui facalet.
Mixeaza iaurtul cu mascarpone, zaharul, frisca si crantz-ul.
Pregateste si siropul de cafea, apoi inmoaie piscoturile in acest sirop si aseaza un prim strat de piscoturi, in tava de copt. Acopera cu crema de mascarpone, aseaza al doilea strat de piscoturi si continua in acest mod pana la terminarea cremei si a piscoturilor.
Acopera tiramisu cu folie alimentara si da-l la rece, circa 3 ore.
Rastoarna tiramisu pe un platou, acopera-l cu frisca si decoreaza-l cu crantz de nuci, pregatit in acelasi fel ca prima data.
Sursa

Ingrediente

250 g piscoturi
250 g iaurt grecesc
250 g mascarpone
250 g frisca
3 linguri zahar
150 g nuci
6 linguri zahar (pentru caramel)

Sirop

150 ml apa
2-3 linguri ness
2 linguri zahar

Decor

100-125 g frisca
100 g nuci
4-5 linguri

zahar

Mod de preparare

Tapeteaza o forma de cozonac cu film alimentar.

Pune zaharul intr-o craticioara si caramelizeaza-l, adauga apoi miezul de nuca si imbraca nucile complet in zahar. Rastoarna-le pe o foaie de copt si lasa-le sa se intareasca. Zdrobeste apoi acest crantz cu ajutorul unui facalet.

Mixeaza iaurtul cu mascarpone, zaharul, frisca si crantz-ul.

Pregateste si siropul de cafea, apoi inmoaie piscoturile in acest sirop si aseaza un prim strat de piscoturi, in tava de copt. Acopera cu crema de mascarpone, aseaza al doilea strat de piscoturi si continua in acest mod pana la terminarea cremei si a piscoturilor.

Acopera tiramisu cu folie alimentara si da-l la rece, circa 3 ore.

Rastoarna tiramisu pe un platou, acopera-l cu frisca si decoreaza-l cu crantz de nuci, pregatit in acelasi fel ca prima data.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

21 MAI 2022 Sfinții Constantin și Elena: Calendar creștin ortodox

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Cum sa savurezi cele mai bune arome de cafea boabe: 3 retete usor de preparat

Larisa Udilă, noi detalii despre starea ei psihică. Cum se descurcă acum vedeta: „Scriu mesajul ăsta plângând”

Cand e mai bine sa nu te casatoresti

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri