Tiramisu cu coacăze - desertul perfect într-un timp foarte scurt

Tiramisu cu coacăze - desertul perfect într-un timp foarte scurt
Tiramisu cu coacăze - desertul perfect într-un timp foarte scurt

Una dintre cele mai iubite și mai ușor de făcut prăjituri din lume. Cu un gust dulce acrișor perfect echilibrat, tiramisu de coacăze este desertul răcoros și extrem de gustos care te scoate din încurcătură atunci câdn vrei să pregătești un desert perfect într-un timp foarte scurt.

Tiramisu cu coacăze Timpi de preparare

Timp de preparare: 15 min
Gata in: 15 min

Tiramisu cu coacăze Ingrediente

500 g pișcoturi
400 g coacăze
250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
250 g mascarpone (la temperatura camerei)
3 linguri de zahăr
2 fiole esență de vanilie
1 fiolă esență de lămâie
350 ml limonadă (zeama de la o lămâie+ 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)

Citeste si: "Oauă ţărgăsiti cu piperchi"- mâncăruri străvechi. Cum se prepară micul dejun preferat de aromânii dunăreni

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Dieta cu ridiche neagră. Scapi de 5 kilograme într-o săptămână

Citeste si: Pui teriyaki cu legume, reţeta scăzută în calorii

Tiramisu cu coacăze Mod De Preparare

Într-un bol mediu, pune coacăzele, toarnă o lingură de zahăr peste și zdrobește-le ușor.
Bate smântâna, restul de zahăr și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone, treptat și amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare (Nu bate prea mult timp, riști să se taie). Încorporează, încet, cu mișcări largi și cu ajutorul unei spatule, coacăzele.

(Nu le pune pe toate; păstrează câteva coacăze și sirop lăsat de ele pentru a decora la final).
Stoarce lămâia, combin-o cu zahărul vanilat și esența de lămâie și diluează cu apa călduță.
Înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă și pune-le pe fundul tăvii. Pune jumătate din crema obținută peste ele, apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întinde și restul de cremă deasupra și decorează cu coacăzele în suc propriu păstrate mai devreme.

Se dă la rece între 20 de minute și 3 ore.

sursa: retete.unica.ro



Citește și:

Arsuri la stomac – factori de risc, cauze și tratament

Biscuiţi de casă şpriţaţi – rețeta clasică

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies