Un deliciu britanic cu miez de fructe coapte si inima de migdale. Cu mult unt si zahar, tarta cu fructe de toamna se potriveste perfect cu ceaiul de dupa-amiaza.
Ingrediente
250 g faina alba, 125 g zahar pudra, 125 g unt rece, 1 ou plus 1 albus, vanilie esenta, 4 mere rosii, decojite si taiate cubulete, 4 pere decojite si taiate cubulete, 1 varf de cutit scortisoara, 1 varf de cutit ghimbir (praf), 1 varf de cutit nucsoara, 185 g unt, 2 linguri zahar brun, 150 g faina, 80 g zahar de trestie, nerafinat, 50 g alune pisate
Metoda de preparare
Blatul:
Cerne 250g faina, 125 g zahar pudra si un strop de sare intr-un bol. Pune 125 g unt rece, taiat cubulete, si framanta cu degetele pana cand se formeaza cocoloase mici asemanatoare cu frimiturile de paine.
Bate oul intreg cu esenta de vanilie si strecoala acest amestec in mijlocul cocoloaselor de unt cu faina.
Pentru a pregati amestecul de migdale, ai nevoie de:
50g unt
50g zahar pudra
1 ou
10g faina
50g migdale tocate marunt
Amesteca bine untul cu zaharul, apoi incorporeaza usor oul, faina si migdalele tocate. Pune-le la rece timp de 2 ore.
Pregateste cuptorul si incinge-l la 180C/gaz treapta 4.
Ruleaza aluatul scos de la rece intr-o foaie rotunda de 2-3 mm grosime si un diametru mai mare decat o tava de 22 cm pe care o vei folosi. Coace-l in orb timp de 15-20 de minute, pana cand are o culoare brun deschisa. Scoate aluatul si unge-l cu albusul de ou.
Intre timp, pregateste merele si perele.
Inginge o lingura de unt intr-o tigaie si prajeste merele si perele timp de 30 de secunde, amestecand continuu. Adauga zaharul brun si lasa fructele pe foc pana cand se inmoaie, dar nu se zdrobesc. Stinge focul si lasa-le sa se raceasca 1-2 minute.
Amesteca restul de unt cu faina si toarna peste ele zaharul de trestie si alunele pisate.
A venit momentul sa asamblezi tarta. Toarna si intinde in blatul precopt, amestecul de migdale, merele si perele, iar deasupra presara faina amestecata cu zahar si alune pisate.
Coace tarta inca 30 de minute pana cand crusta este aurie.
Serveste-o cu frisca, dar nu exagera cu portiile. Cu atata unt si zahar are o multime de calorii!