Tarta cu lamaie si bezea! Cea mai usoara prajitura pentru masa de Paste!


Aceasta reteta de tarta cu lamaie si bezea iti va cuceri toti invitatii de Paste.

 

Pentru aluat: 250 g faina, 1 galbenus, 125 g unt rece, sare.
Pentru crema: 2 plicuri crema tarta, 2 linguri zahar, 600 ml lapte, zeama de la o lamaie.
Pentru bezea: 4 albusuri, 100 g zahar pudra, sare.
Se amesteca faina cu untul rece, galbenusul de ou si un praf de sare, pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru o ora. Aluatul scos de la rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta tapetata cu putin unt si faina, intepand aluatul din loc in loc cu o furculita. Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea se asaza un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se umfle aluatul. Se da blatul la copt, la foc mediu, pana devine usor aramiu. Se scoate apoi tava cu aluat si se lasa la racit. Crema se prepara potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlocuim 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si se adauga zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.
Bezeaua se pregateste astfel: se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul. Se indeparteaza hartia cu boabele de fasole de pe aluat si se pune crema de lamaie, se niveleaza, apoi se toarna bezeaua, care se asaza uniform, apoi se fac niste tepi, cu ajutorul unei furculite. Se mai da tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca.
Sursa

Pentru aluat: 250 g faina, 1 galbenus, 125 g unt rece, sare.

Pentru crema: 2 plicuri crema tarta, 2 linguri zahar, 600 ml lapte, zeama de la o lamaie.

Pentru bezea:
4 albusuri, 100 g zahar pudra, sare.

Se amesteca faina cu untul rece, galbenusul de ou si un praf de sare, pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru o ora. Aluatul scos de la rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta tapetata cu putin unt si faina, intepand aluatul din loc in loc cu o furculita. Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea se asaza un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se umfle aluatul. Se da blatul la copt, la foc mediu, pana devine usor aramiu. Se scoate apoi tava cu aluat si se lasa la racit. Crema se prepara potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlocuim 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si se adauga zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.

Bezeaua se pregateste astfel: se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul. Se indeparteaza hartia cu boabele de fasole de pe aluat si se pune crema de lamaie, se niveleaza, apoi se toarna bezeaua, care se asaza uniform, apoi se fac niste tepi, cu ajutorul unei furculite. Se mai da tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Vremea de weekend, 5-6 decembrie 2020, anunțul ANM: intensificări ale vântului!

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Bogdan Mocanu, dezvăluiri despre participarea la Survivor: „Aș face față...”

Andra Volos, adevărul despre relația cu bărbatul însurat: "Așa e!"

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la „Asta-i România!”. Manelistul Dani Mocanu, în vizorul autorităților

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Anamaria Prodan, primele dezvăluiri după ce s-a infectat cu Covid-19: „Au fost momente cumplite”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri