Super deliciu! Incearca reteta asta de savarine in forma de briose


Ti-e pofta de un desert bun! Incearca aceste savarine in forma de briose!

 

Ingrediente:
6 oua
130 grame zahar
100 grame pesmet
3-4 linguri de faina
o sticluta rom
siropul (200 grame zahar, 300 ml apa, 100 ml rom)
pentru ornat frisca si tort jelee rosu
Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn.
Ungem cu ulei formele de briose si umplem formele. Dam savarinele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Nu deschidem deloc usa cuptorului. Lasam sa se raceasca in forma.
Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul, iar cand luam de pe foc adaugam si romul.
Savarinelor le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine bine si dam la frigider vreo 2-3 ore. Intre timp pregatim frisca.
Daca mai e cazul mai insiropam savarinele, altfel le umplem cu frisca si ii punem capac. Deasupra punem tort jelee.
Sursa

Ingrediente: 

6 oua 
130 grame zahar 
100 grame pesmet 
3-4 linguri de faina 
o sticluta rom 
siropul (200 grame zahar, 300 ml apa, 100 ml rom) 
pentru ornat frisca si tort jelee rosu

Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul, un praf de sare si esenta de rom, apoi adaugam galbenusurile, pesmetul si faina. Amestecam cu grija cu o lingura de lemn.

Ungem cu ulei formele de briose si umplem formele. Dam savarinele la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Nu deschidem deloc usa cuptorului. Lasam sa se raceasca in forma.

Intre timp pregatim siropul: incalzim apa si topim zaharul, iar cand luam de pe foc adaugam si romul. Savarinelor le taiem la 1/3 cate un capacel, apoi insiropam bine bine si dam la frigider vreo 2-3 ore. Intre timp pregatim frisca.

Daca mai e cazul mai insiropam savarinele, altfel le umplem cu frisca si ii punem capac. Deasupra punem tort jelee.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Simina de la Puterea Dragostei, momente de panică! Sora ei a ajuns la spital!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri