Sos olandez, rețeta lui Mihai Dragomir. “Mie îmi place să mănânc acest sos cu somon.”

Sos olandez, rețeta lui Mihai Dragomir. “Mie îmi place să mănânc acest sos cu somon.”

Tânărul a dezvăluit care sunt ingredientele pentru un sos olandez perfect în diferite combinații.

Mihai Dragomir reușește de fiecare dată să surprindă pe toți cei din jurul său cu preparate inedite. Dacă vorbim de mic dejun, deserturi, prânzuri, sosuri sau gustări, tânărul reușește de fiecare dată să pună la un loc cele mai utile sfaturi din bucătărie pentru a veni în ajutorul iubitorilor gastronomiei. Totul pare din ce în ce mai ușor atunci când explică toți pașii necesari pentru ca rețeta să fie gata și care sunt ingredientele adăugate în fiecare preparat. De această dată, chef Mihai Dragomir a pregătit un sos olandez.

Sos olandez, rețeta lui Mihai Dragomir [Sursa foto: freepik]

Ingrediente:

  • 200 g unt (un pachet)
  • 4 gălbenușuri
  • 50 ml oțet
  • 50 ml vin

Cum pregătește chef Mihai Dragomir sosul olandez

Citește și: Secretul lui chef Mihai Dragomir pentru o maioneză perfectă. “Vă voi arăta cum să pregătiți o maioneză ca la Paris.”

Citește și: Cum pregătește Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin. “Folosim crema și la decor.”

Pentru sosul olandez nu aveți nevoie decât de patru ingrediente, însă cantitățile sunt extrem de importante ca totul să vă iasă ca la carte. Începeți prin a pune untul la clarifiat, astfel că veți face acest lucru punându-l într-o oală la topit, apoi puneți patru gălbenușuri pe bain- marie, peste care adăugați 50 ml de oțet, 50 ml de vin, apoi amestecați totul până când gălbenușurile devin albe.

Incorporați treptat și untul, amestecați, iar dacă acesta începe să se întărească, îl veți lua de pe foc. Acesta este sosul preferat pe care Mihai Dragomir îl consumă cu somon, însă poate fi introdus în numeroase mâncăruri.  “Vă voi arăta cum să faceți un sos olandez în doar câteva minute. Vom începe prin a pune untul la clarifiat. Ce înseamnă clarifiat, înseamnă să scoatem lactoza și cazeina din unt. Apoi punem patru gălbenușuri pe bain-marie, peste care adăugăm 50 ml de oțet, 50 ml de vin și amestecăm până când galbenusurile devin ușor albe. După ce gălbenușul este gătit, adăugăm treptat untul, iar dacă sosul se întărește prea tare, îl vom lua de pe bain-marie. La sfârșit adaug puțină zeamă de lămâie, iar acesta este sosul olandez. Mie îmi place să mănânc acest sos cu somon.”, a spus Mihai Dragomir.

Citește și: Carmen de la Sălciua își strigă durerea la șase luni de la decesul tatălui său! Mesajul emoționant postat de artistă: „Te vom purta mereu în rugăciunile noastre”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

 

@mihaidragomir381 how to- sos holandez Astăzi vă arăt cum fac eu sosul holandez 🥰 #chef #chefmihaidragomir #chefs #cheflife #sauce #food ♬ sunet original- Mihai Dragomir


Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum pregătește Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin. “Folosim crema și la decor.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru