Chef Ștefan Popescu a avut un invitat special, chiar pe soacra lui, care a explicat cum trebuie aleasa carnea atunci când este cumpărată din magazine.
Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, este mereu activ pe rețelele de socializare și împarte diferite trucuri din bucătărie pentru a veni în ajutorul iubitorilor de gătit. Atunci când aveți nevoie de un preparat special pe care trebuie să-l faceți sau să cunoașteți anumite trucuri pentru că munca voastră să fie mai ușoară, cu siguranță veți găsi cele mai utile idei pe care să le puneți în practică, direct de pe conturile de socializare.
Chef Ștefan Popescu: Am un invitat special pentru mine, mama soacră, care are peste 48 de ani de experiență în măcelărie. Cum cumpărăm carnea de porc sau vită, cum o alegem, cum trebuie să arate culoarea, textura?
Soacra lui Chef Ștefan Popescu: Culoarea trebuie să fie roz spre roșu, să fie puțin lucioasă să aibă elasticitate, în momentul în care apeși cu degetul pe ea și e proaspătă, revine la aspectul inițial.
La cât timp trebuie consumată carnea din momentul în care este achiziționată
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Clătite cu somon și cremă de brânză. Un preparat care impresionează atât prin aspect, cât și prin gust!
Mama soacră a lui chef Ștefan Popescu a vorbit și despre cum păstrăm carnea în frigider, dar și cât o putem ține din momentul în care o cumpărăm. Astfel, este indicat ca aceasta să fie consumată în cel mult 10 zile de la data sacrificării animalului, iar acest lucru îl veți întâlni pe etichetă, în momentul în care mergeți la magazin și o cumpărați.
Chef Ștefan Popescu: Cum o păstrăm? Unde?
Soacra lui chef Ștefan Popescu: Ca toată lumea, în frigider la 4 grade Celsius..
Chef Ștefan Popescu: Cât putem să o ținem?
Soacra: 8-10 zile de la data sacrificării animalului.
Chef Ștefan Popescu: Dar noi nu știm când e sacrificat.
Soacra: În momentul în care ți se vinde produsul, pe etichetă scrie și data când a fost sacrificat animalul și data până când ai voie să-l păstrezi la frigider de la data când ți-o dă, încă patru zile.
@chefstefanpopescu Astăzi, am alături o persoană dragă mie, cu o carieră de peste 48 de ani în măcelărie. Am discutat despre cele mai frecvente întrebări legate de carne și am aflat câteva secrete de care ar trebui să ținem cont 🥩 #macelar #secret #bucatarie #carne #cheflife #soacra ♬ original sound- Chef Stefan Popescu